|
TURUNÇ REÇELİ (Antalya) |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65456
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2011
2,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 kg turunç
4 su bardağı toz şeker
½ çay kaşığı limon tuzu
4 l. su.
Bıçakla turunçların etrafını, sekiz parça olacak şekilde çizin ve kabuklarını soyun. Soyduğunuz kabukların iç kısmındaki beyaz bölümü keserek çıkarın. Bir iğneye kalınca bir ip geçirerek, teker teker rulo yaptığınız kabukları ipe dizin. Dizme işlemi bitince ipin iki ucunu bağlayın. Kabukların tümü dizilene kadar işlemi tekrar edin. İpe dizdiğiniz kabukları geniş bir tencereye koyun, üzerini geçecek şekilde tahminen bir litre sıcak su ekleyin. Kapağı kapalı olarak yarım saat kaynatıp, suyu dökün. Turuncun acılığını atabilmesi için bu işlemi üç, dört kez tekrar edin. Son olarak bir litre su, dört su bardağı toz şeker ve yarım çay kaşığı limon tuzuyla yarı akışkan olana kadar kaynatın. Kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapattıktan sonra, ters çevirerek bekletin.
|
Turunç Reçeli (Antalya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53576
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2010
2,909 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kalın kabukları soyulur. Kabuklar iplere dizilip üç gün soğuk suda bekletilir. Bir tencerede kaynatılır; suyu süzülür. 10 turunca, yarım bardak su ve bir kilo şeker ilave edilir. Bir süre pişirilir.
|
|