| 
 
 
 | 
Turşu Sosu | 
  | 
hocanım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.05.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36773 
Gönderme Tarihi: 22.May.2009 
3,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı un veya nişasta
 
1,5 su bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
7-8 adet salatalık turşusu
 
2 çorba kaşığı sirke
 
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı un veya nişastayı süt ile karıştırın. Orta hararetti ateş üzerinde pişirin. Tuz, karabiber, sirke ve küçük doğranmış salatalık turşusunu ekleyin. Ilık olarak yemeğe ekleyin.
  
 | 
TURŞULU SOS | 
  | 
KUPAKIZI 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2007 
Mesajlar: 25
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16607 
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2007 
2,125 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1   Fincan zeytinyağı 
 
Yarım limon suyu 
 
1   Tutam kırmızı biber, karabiber.
 
3   Salatalık turşusu 
 
10   Yeşil zeytin
 
2   Soğan 
 
2-3 Dal maydanoz
 
 
Salatalık turşusu, soğan, maydanoz ve çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin ince ince doğranıp bir kaba konur.
 
İkinci bir kaba da yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım limon suyu, 1 tutam karabiber, 1 tutam kırmızıbiber konur.
 
Bu malzeme de karıştırılarak birinci kaptaki malzemenin üzerine dökülür. Bu sosu mevsimine göre bütün salatalarda kullanabilirsiniz. Sos onbeş gün ağzı kapalı bir kavanozda buzdolabında kalabilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |