Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Turşularda Tuzun Oranı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Turşularda Turşu Suyu ve Tuz Oranı

yerküre
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc136099
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2018
4,470 defa indirildi / yazdırıldı




Lezzetli bir turşu elde edebilmeniz için, salamuradaki tuz oranının iyi ayarlanması gerekmektedir. Aksi halde, turşunuz ya yenemeyecek kadar tuzlu olur, ya da tuzu az olur. Tuz oranının az olması, istenmeyen zararlı canlıların üremesine ve turşunun yumuşamasına yol açar.
80 gram tuz, 1 litre suda eritilir. Eğer bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gram tuz hesaplanır. Eğer tuz tartma imkânınız yok ise, o zaman pratikte şöyle yapın: Suyun her litresi için, 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edin. İsterseniz, turşuya salamuranın %10’u oranında sirke ilave edebilirsiniz. Yani 5 litre su eklediyseniz, yarım litre sirke ilave edin.
Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken, sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin. Sebzeler ne kadar taze ve diri olursa, turşunun dayanma süresi o derece artar.
Turşuluk tuz olarak mutlaka iri kaya tuzu kullanın. Çünkü rafine tuz turşunun kısa zamanda yumuşamasına neden olur.
Turşu bidonuna sebzeler yerleştirildikten sonra, ayrı bir kapta hazırlanan turşu suyu, sebzeleri örtecek şekilde bidona doldurulur. Turşunun, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin. Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşur, bunu temizleyin.







Turşularda Tuzun Oranı Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Turşularda Tuzun Oranı 10,379 defa bakıldı)

1

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort