| 
 
| 
 
 
 | 
 
Turşu midenin dostudur! | 
 
  | 
efor 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2009 
Mesajlar: 24 Şehir: Etlik-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43204 
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009 
1,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Türk mutfak kültürünün ayrılmaz bir parçası olan turşunun sağlık açısından da önemli bir işlevi olduğu tespit edilmiştir. Suyunun iştah açıcı özelliğine sahip olduğu bilinen turşunun, kanserden gribe, ülsere kadar on'a yakın hastalığa karşı koruyucu olduğu belirlenmiştir. Uzmanlar turşunun bilinenin aksine midenin düşmanı değil, dostu olduğunu söylüyorlar. Sebze ve meyvelerden 100'ün üzerinde çeşidi ile yapılan turşunun tam bir doğal şifa kaynağı olduğu belirlenmiştir. Uzmanlar soğan, sarımsak, kozalak, armut, enginar, elma, yumurta, kiraz, vişne, ayva gibi hem ülkemizde üretilen hem de yurt dışında ithal edilen sebze ve meyvelerden imal edilen turşunun her çeşidinin sağlık açısından çok önemli işlevlere sahip olduğunu belirtiyorlar.
  
 | 
 
Turşunun Faydaları | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159496 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2021 
303 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Özellikle lahana turşusu gibi ev yapımı turşular fermente bir besin olduğundan dolayı, probiyotik yani sağlığa yararlı mikroorganizma, kaynağıdır. Böylece bağırsakları ve sindirim sistemini düzenler, kabızlıktan korur, mutluluk hormonu olan serotonin salgılanmasını destekler
 
Yapısındaki sirke ve tuz sayesinde, antimikrobiyaldir yani mikroplara karşı koruyucudur. Aynı zamanda çeşit çeşit sebzelerden yapılan ev turşusunun antioksidan kapasitesi artacağından sofrada bulunan salatalar gibi bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar
 
Bunların yanı sıra turşu, sebze grubundan olduğundan dolayı lif kaynağıdır. Böylece kan şekerinin dengelenmesinde, kabızlığın giderilmesinde rol oynamaktadır.
 
Sağlıklı bireylerde, mutfağımızın adeta bir geleneği olan kuru fasulye ya da nohut yemeğinin yanında bir miktar turşu, hem lezzet hem de sağlık açısından katkı sağlar.
  
 | 
 
Turşunun Faydaları | 
 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167131 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022 
316 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bağırsakları ve sindirim sistemini düzenler, kabızlıktan korur, mutluluk hormonu olan serotonin salgılanmasını destekler.
 
Mikroplara karşı koruyucudur. Aynı zamanda çeşit çeşit sebzelerden yapılan ev turşusunun antioksidan kapasitesi artacağından sofrada bulunan salatalar gibi bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.
 
Lif kaynağıdır. Böylece kan şekerinin dengelenmesinde, kabızlığın giderilmesinde rol oynamaktadır.
 
Sağlıklı bireylerde, mutfağımızın adeta bir geleneği olan kuru fasulye ya da nohut yemeğinin yanında bir miktar turşu, hem lezzet hem de sağlık açısından katkı sağlar.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Turşu midenin dostudur! Tarifleri Şifalı Bitkiler
 | 
 
 
 
 |