Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tokat Yemekleri > Turşu Kavurması (Trabzon) (5 adet - 376,007 defa bakıldı)

Turşu Kavurması (Trabzon)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Turşu Kavurması (Trabzon)

Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc3305
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
3,210 defa indirildi / yazdırıldı




1kg fasulye turşusu
5 diş sarımsak
3 adet soğan
Tuz
½ su bardağı sıvı yağ

Bir tencereye turşuları koyun ve üzerine bir litre su ilave edin. Hafif ateşte pişmeye bırakın. Turşular yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra bir süzgece dökün ve süzmesini bekleyin. Soğuyan tursu iki elle suyu iyice çıkıncaya kadar sıkılır. Ne kadar kuru olursa kavurma o kadar güzel olur. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin ve bir tencereye yarım bardak sıvı yağ ile birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin. Hepsini beraber kavurun. Soğanlar pembeleşince turşular eklenir ve ağır ateşte karıştırarak kavurun. Arzuya göre tuz ve pul biber eklenebilir.

Not: Bu bir Karadeniz özellikle Trabzon ve Rize yemeğidir.


ML® Kavrunti için tıklayın




Turşu Kavurması (Trabzon)

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc6149
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2006
2,934 defa indirildi / yazdırıldı




Büyük yemek tabağı turşu (ozellikle fasulye kullanilir)
6 iri soğan,

Turşular akşamdan tuzunun çıkması için suya koyulur. Sonra doğranır. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte süzdürülmüş turşular ilave edilir. Kısık ateşte yarım saat pişirilir ve servis yapılır.


ML® Yağlı Pide için tıklayın


Turşu Kavurması

parsel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.08.2008
Mesajlar: 34
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc26686
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2008
2,782 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg fasulye turşusu
2 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
1 çay bardağı fındık yağı
Az tuz

Turşu küçük doğranır. Bol suya ıslatılır. Ertesi günü süzgece çıkarılır, suyunun tamamen süzülmesi sağlanır. Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Üzerine ince kıyılmış sarımsak eklenir. Birkaç dakika sonra turşu ve tuz katılır. 10-15 dakika kavurduktan sonra ateşten alınır.


Fasulya Turşusu Kavurması (Trabzon)

abibebek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.12.2015
Mesajlar: 55
Şehir: Maltepe-Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc139128
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2018
827 defa indirildi / yazdırıldı




Dr. Mustafa Duman

Fasulye turşusu yağda soğanla kavrulur. Bazen fasulya turşusuna suda haşlanmış patates de ilave edilerek kavrulur. Buna da “fasulye turşusu – patates kavurması” denir.


Turşu Kavurması (Trabzon)

kestane şekeri
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc153943
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2020
285 defa indirildi / yazdırıldı




https://karadeniz.gov.tr

Soğan dilimlenir ve yağda kavrulur. Bunun üzerine fasulye turşusu ilave edilip kısık ateşte pişirilir.






Turşu Kavurması (Trabzon) Tarifleri Tokat Yemekleri



(5 adet Turşu Kavurması (Trabzon) 376,007 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort