| 
 | 
| Fasulye Turşusu Kavurması (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162051 Gönderme Tarihi: 25.Arl.2021
 550 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Fasulye Turşusu 1/2 Kg
 Kuru soğan 3 Orta boy
 Sıvı yağ 1 Çay bardağı
 Tuz
 
 Fasulye turşusu ince ince doğranır. Sudan geçirilip süzülür. Kuru soğan doğranıp sıvı yağda kavrulur. Fasulye turşusu eklenir. Az kavrulur. Servis tabağına alınır. Çay ve mısır ekmeği ile birlikte yenilir.
 
 Not: Kırçan ve yeşil domates turşuları da aynı biçimde kavrulur. Bu kavurmaya 1 adet pırasa da konulabilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |