| 
 
 
 | 
Türlü | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184026 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2025 
94 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet orta boy patlıcan
 
1 adet kabak
 
1 adet patates
 
1 adet havuç
 
1 adet soğan
 
2 adet yeşil biber
 
1 adet kapya biber
 
2 adet domates (veya 1 yemek kaşığı domates salçası)
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz, karabiber
 
İsteğe bağlı: 
 
1 diş sarımsak, kekik veya pul biber
 
 
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. 
 
Bu sırada diğer sebzeleri de kabuklarını soyup aynı boyutta doğrayın.
 
Bir tencereye zeytinyağını alın. 
 
Küp doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip 3-4 dakika soteleyin. 
 
Sarımsak ekleyecekseniz bu aşamada ilave edin.
 
Suyu süzülen patlıcanları, ardından sırayla havuç, patates, kabak ve en son domatesleri tencereye ekleyin. 
 
Tüm sebzeleri karıştırmadan, üst üste dizerek pişirmek sebzelerin formunu korumasını sağlar. 
 
Tuz ve baharatları ekleyin. 
 
Üzerine 1 su bardağı sıcak suyu gezdirin. 
 
Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika, sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Türlü | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179313 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2024 
174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram kuzu kuşbaşı et
 
2 adet kuru soğan
 
1 adet patlıcan
 
1 adet patates
 
1 adet kabak
 
150 gram taze fasulye
 
3 adet olgun domates
 
2 adet biber
 
1 adet küçük kırmızı biber
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Yarım limon suyu
 
 
Zeytinyağını tenceremize koyup kuşbaşı doğradığımız etlerimizi çeviriyoruz. 5 Dakika çevirdiğimiz etlerimize 2 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz. Suyu az kalan ete doğradığımız fasulyeyi ilave edip 10 dakika daha pişiriyoruz. Kuşbaşı doğradığımız soğanı ve üzerine diğer malzemeleri yerleştirip, su koymadan 5 dakika ağzını kapatıp solmasını bekliyoruz. Salçaları, yarım limon suyunu ve 1 bardak suyu ekleyip sebzeler az diri kalacak kıvamda pişiriyoruz. Yemeğimiz 20 dakika dinlendiğinde kıvamına gelecektir.
 
 
Not: Sevdiğiniz sebzeyi artırabilirsiz
  
 | 
Türlü | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163858 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2022 
445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kuzu eti
 
1 tane büyük boy kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 tane orta boylarda yeşil biber
 
2 tane kırmızı biber
 
4 tane domates
 
3 tane patlıcan
 
2 tane patates
 
2 tane kabak
 
200 gram kadar taze fasulye
 
Yarım su bardağı ile sıcak su
 
1 tatlı kaşığın ile domates salçası
 
4 yemek kaşığı ile zeytinyağı
 
1 çay kaşığında tuz
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
 
Etimizdeki yağlı kısımları alalım ve küp şeklinde doğrayın.
 
Soğanımızın kabuklarını soyuyoruz ve küp şeklinde doğrayın.
 
Sarımsakları ince bir şekilde kesin.
 
Yeşil ve kırmızı biberleri ortadan ikiye kesiyoruz , çekirdeklerini aldıktan sonra irice kesin.
 
Domates ve patateslerin kabuklarını soyun ve büyük büyük kesin.
 
Taze fasulyelerin uç kısımlarını kesin ve kılçıklarını da alıp ikiye bölün.
 
Güveç yada tencereye zeytinyağı ekleyip iyice kızdırana kadar ateşte bırakın.
 
Kuzu eti suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavurun.
 
Sonra sıra ile ; kuru soğanı, sarımsağı, taze fasulyeyi, patatesi, patlıcanı, biberi, kabağı ve domatesleri etimize ekleyin.
 
Başka bir kapta zeytinyağı ile birlikte sıcak su ve domates salçasını karıştırın ve domateslerin üzerinde gezdirin.
 
Tuz ve karabiber ekleyerek tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 45 ile 50 dakika arasında pişirin.
 
 
 
  
 | 
Türlü | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162008 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2021 
393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
1 adet patlıcan
 
1 su bardağı taze fasulye
 
2 orta boy soğan
 
1 kabak
 
1 havuç
 
4 orta domates
 
2 tane sivri biber
 
3 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı salça
 
Sıvı yağ
 
Sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Türlü tarifi sulu yemek tarifleri arasında en bereketlisi ve kolayı. Öncelikle yağda soğanları kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin. Bir tur karıştırdıktan sonra salçasını ilave edin ve karıştırın.
 
Sivri biberleri, kabağı, taze fasulyeleri, 2 domatesi, küp doğranmış patatesleri, sonra küçük doğranmış patlıcanları, havucu ve en üste geri kalan domatesleri ve sarımsakları ilave edin. Sebzelerin biraz üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
 
En son tuzunu da ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Türlü akşam yemeği menüsüne hazır.
 
 
 
  
 | 
Türlü | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158513 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021 
399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 orta boy patlıcan
 
4 domates
 
2 Kabak
 
2 soğan
 
3 patates
 
6 tane taze fasulye
 
2 yeşilbiber
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Kırmızıbiber
 
Karabiber
 
 
Bir tencerede soğan zeytinyağında kavrulur.
 
Salça eklenerek devam edilir.
 
Diğer sebzeler yıkanır ve doğranarak hazırlanır.
 
Kavrulan soğanın üzerine malzemeler yerleştirilir.
 
En üste soyulmuş ve doğranmış domates konmalıdır.
 
Biraz sıcak su ilave ederek suyunu salana kadar pişmeye bırakılır.
 
Kaynayınca tuzu ve baharatlar ilave edilir, biraz karıştırılır.
 
Sebzeler pişince ateşten indirilir.
 
Servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Türlü | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151914 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020 
524 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
4 adet orta boy yeşil biber
 
2 adet orta boy kırmızı biber
 
4 adet orta boy domates
 
3 adet orta boy patlıcan
 
2 adet orta boy patates
 
2 adet orta boy kabak
 
200 gram taze fasulye
 
1/2 su bardağı sıcak su
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
 
Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın. Sarımsakları incecik kıyın. Ortadan ikiye kestiğiniz yeşil ve kırmızı biberleri çekirdeklerini alıp iri parçalar halinde kesin. Kabuğunu alacalı bir şekilde soyduğunuz patlıcan ve kabakları, biberlerle uyumlu olacak şekilde doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domates ve patatesleri iri parçalar halinde kesin. Uç kısımlarını kestikten sonra kılçıklarını aldığınız taze fasulyeleri ortadan ikiye bölün. Zeytinyağını derin bir tencere ya da güveç kabında kızdırın. Daha sonra sırayla kuru soğan, sarımsak, taze fasulye, patlıcan, patates, kabak, biber ve domatesleri ekleyin. Zeytinyağı, sıcak su ve domates salçasını küçük bir kapta karıştırdıktan sonra domateslerin üzerine gezdirin. Tuz ve karabiber ekleyin kapağını kapatın. Tencerede kısık ateşte 45-50 dakika kadar pişirin. Servis ederken tüm sebzelerin karışması için farklı bir kaba alın ve sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Etli Türlü | 
  | 
vitray 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149265 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2020 
1,140 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
500 gr kuşbaşı et
 
2 su bardağı ılık su
 
3 patates
 
2 domates
 
2 sivri biber
 
2 patlıcan
 
1 soğan
 
1 renkli biber
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 diş sarımsak
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Kekik
 
Tuz
 
 
Geniş bir tencereye sıvı yağı alın. Salçaları ekleyip kavurmaya başlayın.
 
Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış sivri biberi tencereye alın.
 
Kuşbaşı doğranmış eti tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika etleri kavurun.
 
Doğranmış domatesi ve patatesi de tencereye alın. Pul biber, tane karabiber ve kekiği tencereye alın.
 
Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
 
Suyunu çeken etli türlüyü ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Türlü | 
  | 
rehavet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.03.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123623 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2017 
1,130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Kuzu (fileto)  500 gr
 
Patlıcan  150 gr
 
Kabak  150 gr
 
Domates  150 gr
 
Soğan  150 gr
 
Havuç  150 gr
 
Sarımsak  10 gr
 
Bitkisel Yağ  50 ml
 
Tuz
 
Baharatlar
 
 
Kuzu filetosunu yıkayın. Eti ve sebzeleri 2 cmlik küpler şeklinde kesin. Sarımsağı bıçakla doğrayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine bitkisel  yağ dökün, bütün malzemeleri koyun, tuz ile baharatları ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu GÜVEÇ pişirme süresini 2 saat olarak ayarlayın ve Başlat tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Türlü | 
  | 
anket 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117555 
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2016 
1,789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Songül Kaya
 
 
2 adet patlıcan
 
2 adet patates
 
1 adet kabak
 
1 adet orta boy soğan
 
1 su bardağı haşlanmış bezelye
 
200 gr dana kıyma
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 su bardağı sıcak su (gerekirse yarım bardak daha)
 
1,5 yemek kaşığı domates salçası
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Patates, kabak patlıcan küp küp doğranır. 1 su bardağı yağda kızartılır. Soğanlar ince ince doğranır. Kıyma ile birlikte kavrulur. Büyük bir kap içerisinde patates, patlıcan, kabak, bezelye, kıyma ve tuz karıştırılır. 1 bardak su ilave edilip ocakta pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Türlü | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111098 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2015 
2,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Almanya Türk Toplumu
 
 
Yarım kilo fasulye
 
4 tane patates
 
Havuç
 
Kabak
 
Tuz
 
Yeşil biber
 
1 tane kuru soğan
 
 
Bir tencereye iki yemek kasıgı sıvı yag koyuyoruz. Kıyılmıs soğanı pembelesinceye kadar kavuruyoruz. Kırılmıs fasulyeleri 1 kasık salça ve 1 çay kasıgı pulbiber ekleyerek yagda kavuruyoruz. Kavurduktan sonra bir çay bardagı sıcak su koyup biraz pisiriyoruz. Küp seklinde dogranmıs patatesleri, dogranmıs havuçları ve kabakları yesil biberi ve soyulmus patatesleri ekliyoruz. Biraz da tuz ekliyoruz. 3 bardak su ekleyip, tencereyi kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  
 | 
Türlü | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107506 
Gönderme Tarihi: 11.May.2015 
2,151 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr dana veya kuşbaşı et
 
2 adet orta boy havuç
 
200 gr taze fasulye
 
2 adet orta boy patlıcan
 
2 adet orta boy kabak
 
3 adet dolmalık yeşilbiber
 
2 adet orta boy soğan
 
7 diş sarımsak
 
3 adet orta boy domates
 
2 su bardağı su veya et suyu
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
 
Önce sebzeleri ayıklayıp temizledikten sonra istediğiniz şekilde ayrı ayrı kaselerde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırıp eti ilave edin. Suyunu salıp çekene dek kavurun. Doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca sırasıyla havucu, taze fasulyeyi, patlıcanı, biberi, kabağı, kerevizi, domatesi ve bamyayı kavurun. Tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırdıktan sonra çok kısık ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar kendi suyuyla pişirin.
 
 
 
  
 | 
TÜRLÜ | 
  | 
mırmır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.03.2011 
Mesajlar: 21 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61363 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2011 
2,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. kemikli parça et
 
400 gram patlıcan
 
400 gram kabak
 
300 gram fasülye
 
150 gram bamya
 
3 adet domates (büyük)
 
2 adet soğan (orta boy)
 
6 adet yeşil biber
 
2,5 çorba kaşığı tereyağı
 
4 bardak su
 
tuz
 
yarım kahve fincanı sirke
 
 
Küçük bir tencere içerisine, birbuçuk çorba kaşığı tereyağı, çentilmiş soğan, kemikli parça et, bir tatlı kaşığı tuz da koyarak, karıştırmak suretiyle, etler suyunu salıp da çekinceye kadar, orta ısıdaki ateş üzerinde yirmibeş dakika pişiriniz. Piştikten sonra ateşten indiriniz. Diğer tarafta fasülyelerin kılçıklarını ve uçlarını kesip attıktan sonra, ortalarından ikiye bölerek, içinde su bulunan bir tencereye atınız, Fasülyelerin taze olmalarına bilhassa dikkat ediniz. Kabakların üstlerini kazıyıp, dörde bölünüz. Bunları da uzunlamasına böldüğünüz kabakları ikişer parmak eninde kesip fasülyelerin olduğu tencereye atınız. Patlıcanları bir parmak soyup, bir parmak kabuk bırakmak suretiyle kesip, uzunluğuna doğru ikiye kesiniz. Bunları da ikişer parmak eninde küçük parçalara kesip, içerisinde bol tuzlu su olan, başka bir tencereye atınız. Bamyaların da üstlerini sivri olarak kesip attıktan sonra, bir kap içerisine yarım kahve fincanı sirke ve bir çorba kaşığı tuz koyarak, bamyaları atıp, karıştırınız.
 
Ayıklanan sebzelerden, fasülye ve kabağın suyunu döküp, ayrıca yıkadıktan sonra, iki kaşık tereyağı ve bir bardak su katarak, tencerenin kapağını kapatıp, sebzeler suyunu çekene kadar onbeş dakika pişiriniz. Ve ateşten indiriniz.
 
Başka bir tavaya, üç kaşık tereyağı koyup, yıkayıp, tuzlu suda bırakılmış patlıcanların suyunu iyice sıkıp, hafif pembe bir renk alıncaya kadar, karıştırarak kızartınız ve ateşten indiriniz. Az bir şekilde sebzeler pişince, fasülye ve kabak bulunan tencereye, yarım saat sirkeli tuzlu suda yatırılmış bamyaları iki kat iyice yıkayarak yerleştiriniz. Kabuklarını çıkardığınız domateslerin yarısını rendeleyin, üzerine patlıcanları döşedikten sonra, kalan domatesleri halka halka doğrayıp biberleri de dizmelidir. Tencereye dizilen türlüye iki tatlı kaşığı tuz ile üç bardak su ilâve edip, tencerenin kapağını kapayınız. Orta ısıdaki bir ateş üzerin de bir saat kadar pişirip, servis yapınız.
  
 | 
TÜRLÜ | 
  | 
Şıpsevdi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53081 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2010 
2,811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1/2 kg taze fasulye
 
1 adet patlıcan
 
1 adet kabak
 
1 adet patates
 
2 adet sivri biber
 
1/2 kg bezelye
 
1 adet büyük soğan
 
1/2 kg kuzu eti
 
1 çorba kaşığı margarin
 
3 adet domates
 
 
Hazırlanışı:
 
Sebzeler ayıklanır, taze fasulye ve bezelye bir arada suya konur, diğer sebzelerde başka kapta su içine konur. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan 1w çorba kaşığı margarinde pembeleşene kadar kavrulur buna kuzu eti ilâve edilerek 5 dakika daha karıştırılır, kabukları soyulup doğranmış domates ve süzülmüş fasulye ve bezelyeler de ilâve edilerek buharı çıktıktan sonra kısık ateşte 15 dakika pişirilir, daha sonra diğer sebzelerde süzülerek tencereye konur tuz ilâve edildikten sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir ve ateş söndürüldükten sonra 15 dakika daha kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.
  
 | 
TÜRLÜ | 
  | 
Merve Ganioğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25450 
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2008 
3,056 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
Yarım kg. dana eti
 
2 adet patates
 
2 adet havuç
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı bezelye
 
3 adet sivribiber
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1,5 su bardağı su
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Hazırlanışı
 
Önce etleri iri kuşbaşı doğrayın. Bir tencerenin içerisinde yağı kızdırıp ince kıyılmış soğanları tencereye koyup bir iki kere çevirin. Sonra eti ve küçük doğranmış havuçları atın. 1-2 dakika kavurun. Üzerine 1,5 bardak suyu ekleyip orta harlı ateşte etler ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin (gerekirse su ilave edebilirsiniz). Daha sonra patatesleri kare şeklinde doğrayıp, et pişince doğranmış sivribiberi ve bezelyeyi patateslerle birlikte tencereye atm. Patatesler yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirip ateşten aldıktan sonra servis yapabilirsiniz.
  
 | 
TÜRLÜ | 
  | 
orhanöz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Salihli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16487 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007 
2,715 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3   Soğan
 
4	Kabak
 
100 gr kuşbaşı et
 
4	Domates
 
1   Çorba kaşığı sade yağ
 
5	Yeşil  biber
 
3 Patlıcan
 
4	Su bardağı su
 
15 Ayşekadın fasulye
 
Yeteri kadar tuz,
 
10 Bamba		
 
 
Doğranmış soğanı, kuşbaşı etle, sadeyağda biraz pişirin. Alaca soyulup doğranmış patlıcan, fasulye, bamya, doğranmış kabak, domates, yoşll biber, biraz tuz katın. Suyunu katıp, orta ısılı ateşte, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  
 | 
TÜRLÜ | 
  | 
paspartu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.05.2006 
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10018 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006 
3,196 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
300 gr. kuzu eti
 
150 gr. tereyağı  (7 çorba kaşığı)
 
2 orta büyüklükte soğan
 
300 gr. ayşekadın fasulyesi
 
400  gr.  kabak
 
400 gr. patlıcan
 
150 gr. bamya
 
400 gr. (3 büyük) domates
 
6 yeşil biber
 
4 bardak su
 
yarım fincan sirke
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Bir sahana iki buçuk çorba kaşığı tereyağı, küçük kesilmiş iki soğan, kemikli olarak kuşbaşı doğranmış 300 gram kuzu eti ile bir tatlı kaşığı tuz koyarak, etler suyunu salıp sonra tekrar çekene kadar, arada bir karıştırmak suretiyle orta hararetteki ateşte 20 - 25 dakika pişirilir, ateşten alınarak bir kenara bırakılır. Etler pişmekte iken, 300 gram ayşekadın fasulyesinin kenarları, kılçıkları çıkarılır gibi incecik kesilip atıldıktan sonra, ortalarından ikiye kesilmiş olarak, içinde su bulunan bir tencereye atılır. 400 gram kabağın üstleri kazındıktan sonra uzunluklarına dörde bölünür, çekirdek kısımları kesilip atılır, ikişer parmak eninde küçük parçalar halinde kesilmiş olarak bunlar da fasulyelerin üstüne atılır. Sonra 300 gram patlıcanın kabukları, alaca denilen biçimde soyulur, uzunluğuna ortadan ikiye kesilir, bunlar da ikişer parmak eninde küçük parçalara doğranıp, içinde bol tuzlu su bulunan ayrı bir tencereye konur. 150 gram bamyanın tepeleri külah biçicinde kesilerek ayıklandıktan sonra sirkeli, tuzlu suya yatırılıp bırakılır.'Önce kabak ve fasulyelerin suları dökülerek tencereye konur, bir bardak su ve 2 çorba kaşığı tereyağı katılarak ateşe konur. Tencerenin ağzı kapatılır. Tenceredeki su kendini çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ateşte 15 - 20 dakika pişirilir. Tencere ateşten alınarak bir kenara bırakılır. Bundan sonra bir tava veya sahana 3 çorba kaşığı tereyağı konarak kızdırılır, tuzlu suda bırakılmış, sonra da hafifçe sıkılarak suyu çıkarılmış patlıcanlar bu yağa atılır, hafif bir renk alıncaya kadar arada bir karıştırılarak kızartılır. Tava ateşten alınır ve patlıcanlar da bir kenara bırakılır. Kabak ve fasulyelerin bulunduğu tencere tekrar alınır, buna önce bamyalar ilâve edilir. (Tuzlu ve sirkeli suya yatırılan bamyaları iyice yıkandıktan sonra tencereye koyunuz.) Bunların üstlerine de kabukları soyulmuş domateslerin yarısı, onların üzerine de patlıcanları yerleştirdikten sonra, hepsinin üzerine halkalara doğranmış domateslerle 6 tane yeşil biber oturtulur. Türlünün tencereye döşenmesi sona erince, bunlara 2 tatlı kaşığı tuz ile 3 bardak su katılarak tencerenin kapağı kapatılır. Özellikle fasulyeler iyice yumuşak bir hal alana kadar orta hararetteki ateşte bir saat kadar pişirilir.
  
 | 
Türlü | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6109 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006 
3,127 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. kadar kuşbaşı etle doğranmış 3 soğanı bir tencerede 3 kaşık yağda pişirin, tuzunu koyun. Buna alaca soyulup doğranmış 2 patlıcan, 300 gr. kadar fasulye, 150 gr. bamya, doğranmış 4 kabak, 4 domates, 5 yeşil biber ve 4 bardak su katın. Orta halli ateşte, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  
 | 
Türlü | 
  | 
Zehra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc275 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2005 
3,247 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. kuşbaşı koyun eti
 
2 orta boy soğan
 
1 yemek keşığı domates salçası
 
2 adet pırasa
 
2 orta boy kereviz
 
2 orta boy havuç
 
2 orta boy patates
 
2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
 
tuz
 
 
Bir çelik tencereye yıkanmış et, 1 adet kıyılmış soğan ve 1 kaşık yağ koyup ateşe oturtun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sebzelerin kabuklarını ayıklayı. Yıkadıktan sonra havuçları, pırasaları, patatesi ve kerevizi yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Etlere önce 1 kaşık salça katıp karıştırın. Üzerine sırayla havuç, pırasa, kereviz ve patatesleri yerleştirin. İnce yarım halkalar halinde doğranmış soğanı serpişitirin. 1 kaşık yağ, 1 bardak sıcak su ve yeterince tuz koyup kapağını örtün ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Türlüyü uygun bir tabağa ters çevirerek
 
boşaltın. Ortasında etler, cevresinde sebzeler olduğu servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |