|
|
Türlü Çorbası |
|
Karakol
Editor
Kayıt: 10.11.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc10384
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2006
3,925 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişilik): 1 su bardağı pirinç, 2 kök taze soğan, 50 gr margarin, 200 gr taze iç barbunya fasulyesi, 50 gr iç bezelye, 150 gr ıspanak, 3 körpe havuç, 1 sap kereviz, 1 büyük sakız kabağı, domates, 2 iri patates, 75 gr çalı fasulyesi, 1 küçük baş soğan, 5 yaprak fesleğen, 1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz, 2 it et suyu, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapılışı: Havuç ile kabağın üstü kazınır, kabuğu soyulmuş patatesle birlikte yıkadıktan sonra hepsi birlikte tavla zarı iriliğinde parçalar nalinde doğranır. Taze soğanın kök-lü kısmını kestikten sonra sert kabukları atılır, iyice yıkanmış ıspanak ve sap kerevizle birlikte ince ince doğranır. Çalı fasulyesi iki ucu kesilip kılçığı alındıktan sonra küçük küçük doğranır. Domatesler kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranır. Bir tencereye rendelenmiş soğan, ince ince doğranmış fesleğen ve maydanoz konur. Zeytinyağıyla margarin de eklendikten sonra tencere orta ateşe konur. Tahta bir kaşıkla karıştırarak soğanlar pembele-şinceye kadar kavrulur. Sonra küçük parçalara doğranmış havuç, kabak, patates, taze soğan, ıspanak, kereviz, domates, çalı fasulyesi, iç barbunya, iç bezelye, pirinç eklenir. Bunlar tuzlayıp biberleyerek bir süre daha karıştırarak kavrulur. Sonra sıcak et suyu dökülerek çorba hafif ateşte iyice pişirilir. Çorba pişince servis kâsesine boşaltılır ve sıcak sıcak servis yapılır. Bu çorbaya bir kahve fincanı kadar rendelenmiş peynir de eklenebilir.
|
Türlü Çorbası |
|
Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc675
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2005
3,538 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak pirinç
2 adet taze soğan
50 gr. margarin
100 gr. taze iç barbunta
50 gr. iç bezelye
150 gr. ıspanak
2 havuç
1 kabak
1 sap kereviz
2 domates
1 patates
4-5 taze fasulye
1 soğan
1 fincan kıyılmış maydanoz
6 bardak et suyu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
Havuçları ve kabağı kazıyıp temizleyin. Patateslerin kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğrayın. Yıkanmış taze soğan kereviz ve ıspanağı iyice doğrayın. Fasulye ve domatesleri de küçük küçük doğrayın. Bir tencereye rendelenmiş soğan, maydanoz ve yağı koyup haifçe kavurun. Doğradığınız diğer sebzeleri de ilave edip karıştırarak akvurun. Et suyu ve pirinci de ilave ederek pişinceye kadar kaynatın.
|
|
Türlü Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
|
|