| 
 
| 
 
 
 | 
 
Türk Kahveli Tiramisu | 
 
  | 
Yasin Türe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86616 
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2013 
3,698 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 hazır pandispanya
 
1 çay fincanı sıcak su
 
2 çorba kaşığı nescafe
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı kakao
 
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
 
Krema için:
 
4 su bardağı süt
 
1 yumurta
 
1 paket labne peyniri
 
3 kahve fincanı un
 
3 kahve fincanı toz şeker
 
 
Kremayı yapmak için süt, un, yumurta ve toz şekeri bir tencereye alıp blender'dan geçirin. Ateşe koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. 10 dakika soğutun. Bu arada sıcak su, ikişer çorba kaşığı neskafe, Türk kahvesi ve toz şekeri karıştırın. İkiye ayırdığınız pandispanyaların iç yüzlerini bu karışımla ıslatın. Krema soğuyunca içine bir paket labne peynirini ekleyerek, karışıma iyice yedirin. Kremanın yarısını servis tabağına koyduğunuz bir kat pandispanyanın üzerine kalın bir şekilde sürün. Diğer pandispanya katını üzerine kapatın. Kalan kremayla pandispanyaları tamamen kaplayın. Birkaç dakika soğuduktan sonra süzgeç yardımıyla kakaoyu serpin. Buzdolabında 4-5 saat dinlendirin ve zevkinize göre dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
Türk Kahveli Tiramisu | 
 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162329 
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2022 
484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
 
300 gram kedidili bisküvi
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
Krema için:
 
1,5 su bardağı soğuk süt
 
Yarım su bardağı su
 
3 adet jelatin
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 kutu (200 ml) krema
 
2 kutu labne peyniri
 
1 paket vanilya
 
Arası için:
 
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
 
1 paket (80 gram) bitter çikolata
 
Üzeri için:
 
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
 
1 adet nar
 
 
Öncelikle Türk kahvesi, süt ve tozşekeri karıştırıp, bir kenara alın. Krema için jelatini soğuk suda en az 1 saat ıslatın. Süt, jelatin, toz şeker, krema, labne peyniri ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Hazırladığınız kahveli sütle bisküvilerin yarısını teker teker ıslatarak orta büyüklükte bir cam kabın dibine dizin. Üzerine kremanın yarısını boşaltın ve spatula ile düzeltin.
 
Ceviz ve kırılmış çikolatayı serpiştirin. Aynı işlemi tekrarlayın ve üzerine Türk kahvesi serpip, nar taneleri ile süsleyin. Donması için buzdolabında en az 4 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Türk Kahveli Tiramisu | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184930 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2025 
114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Keki için:
 
2 adet yumurta
 
Yarım su bardağı şeker
 
Yarım su bardağı süt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilin
 
Kahveli sos için:
 
1,5 su bardağı sıcak su
 
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
Kreması için:
 
2,5 su bardağı süt
 
3 yemek kaşığı un
 
1 yumurta sarısı
 
4 yemek kaşığı şeker
 
1 paket vanilin
 
200 gr labne peyniri (soğuk)
 
Üzeri için: Kakao
 
 
Keki hazırlayın: Yumurta ve şekeri çırpın. Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip karıştırın. Karışımı kare bir borcama dökün ve 170°C fırında 20-25 dakika pişirin.
 
Türk kahvesini sıcak su ve şekerle karıştırın. Ilımaya bırakın.
 
Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın, vanilin ekleyin. Soğuduktan sonra labneyi ekleyip mikserle çırpın.
 
Soğuyan keki kahveli sos ile güzelce ıslatın. Üzerine kremayı döküp düzeltin.
 
Tatlının üzerini bol kakao ile kaplayın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Türk Kahveli Tiramisu Tarifleri Muzlu Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |