| 
 
 
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Kurt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc558 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2005 
12,159 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3,5 su bardağı un
 
4 su bardağı su
 
8 yumurta
 
100 gr. margarin
 
Kızartmak için;
 
3 su bardağı sıvıyağ
 
Şerbet için;
 
4 su bardağı şeker,
 
3 su bardağı su,
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Şerbeti hazırlamak için, toz şeker ve suyu, koyu bir şerbet kıvamı alıncaya kadar kaynatın, limon suyunu ekleyip, karıştırın, ateşten alın.
 
4 bardak suyu tencerede kaynatın. Margarini ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın, unu azar azar ekleyerek sürekli karıştırın, koyulaşmaya başlayınca mermer üzerine veya soğuk bir tepsiye boşaltın, hamur biraz soğuyunca yumurtaları birer birer ekleyerek yoğurun. Hamuru geniş ağızlı sıkma torbasına doldurun. 
 
Sıvıyağı derin bir tencerede ısıtın. Yağ fazla kızgın olmasın. Hamuru yağa sıkıp her tarafı pembe renk alana kadar kızartın. Kevgirle yağdan alıp soğuk şerbet içine atın. Şerbeti çektikten sonra servis tabağına dizin.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1345 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2006 
4,065 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı ince irmik
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
5 yumurta
 
1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)
 
3 su bardağı şeker
 
2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçek yağı.
 
1 /4 limon suyu
 
 
Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.
 
Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır.
 
Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4- 5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.
 
Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
 
Sonra şuruba atılıp karıştırılır. 5 dakika sonra tabağa alınır.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
PaStAcI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2005 
Mesajlar: 33 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4608 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2006 
3,862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı su
 
2,5 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı ince irmik
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 tutam tuz
 
3 adet yumurta
 
125 gram tereyağı
 
Şerbeti için:
 
4,5 su bardağı şeker
 
4,5 su bardağı su
 
Çeyrek limonun suyu
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı ayçiçeği yağı
 
 
Şerbeti için 4,5 su bardağı şekeri 4,5 su bardağı su ile kaynatın. Limon suyu ekleyin. Koyulaşınca ateşten alıp soğumaya bırakın.
 
Bir tencereye 2,5 bardak su, tereyağı, 1 tutam tuz koyup kaynatın. Elenmiş un, irmik ve nişasta ilave edip karıştırarak pişirin. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alın. Ilınınca yumurtaları birer birer kırın. Bir kaşık da şuruptan katıp yoğurun.
 
Hamuru ucuna tırtıklı parça takılmış krema pompasına doldurun. Kızgın yağa 4-5 santimetre boyunda sıkıp makasla kesin. Tavayı sallayarak pembeleşinceye kadar kızartın. Soğuk şuruba atılır. Her kızartmada yağı bir süre soğutun.
 
5 dakika sonra servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Gülendam 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2006 
Mesajlar: 79 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9667 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006 
3,977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
5 kahve fincanı su 
 
5 kahve fincanı un 
 
4 adet yumurta 
 
Bir tutam tuz 
 
Kızartmak için: Sıvıyağ 
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su 
 
500 gram tozşeker 
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Bir-iki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurum Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın. Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk Şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
 
 
 ML® Karakuş Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10685 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
3,708 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme:
 
Hamuru için: 
 
1,5 kahve fincanı tereyağı, 
 
5+1/4 kahve fincanı su,
 
5,5 kahve fincanı un, 
 
6 yumurta,
 
1 çay kaşığı tuz, 
 
1 çay kaşığı tatlının şurubundan.
 
Şurubu için: 
 
3 su bardağı tozşeker,
 
1,5 tatlı kaşığı limon suyu,
 
2,5 bardak su.
 
Kızartma için: 
 
1,5 su bardağı ayçiçek yağı (veya mısırözü yağı).
 
 
Yapılışı: Şurubu için 3 su bardağı tozşeker, 2,5 bardak su ve 1,5 tatlı kaşığı limon suyu yayvan bir tencereye konur ve ateşe oturtulur. Şeker suda eriyinceye kadar karıştırılır Şeker tamamen eriyince, şurup koyu bir kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Şurup kıvama gelince ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır. Şurup soğurken, tencereye bir başka tereyağı konur ve hafifçe kızdırılır. Yağ kızınca, tuz ile su ilave edilir ve karışım kaynamaya bırakılır. Su kaynayınca unun tamamı dökülür ve hızlı hızlı karıştırılarak hafif ateşte hamur haline getirilir. Hamur kıvama gelince ateş biraz kısılır ve hamur tahta kaşıkla iyice bastırılarak ve sık sık çevrilerek 10 dakika kadar pişirilir. Ateşten indirilip, soğumaya bırakılır. Hamur soğuyunca, yumurtalar tek tek hamura iyice yedirilir. Tulumba tatlısı sıkmak için yapılmış özel tulumbası olmayanlar, hamuru ucuna kalın delikli ve tırtırlı bir duy geçirilmiş sıkma torbasına koyabilirler. Bu torbadan, her defasında 7-8 taneden fazla olmamak üzere, içinde ılık ayçiçek yağı bulunan tavaya parmak kalınlığında, 4-5 cm uzunluğunda hamurlar sıkılır. Tava hafif ateşe oturtulur. Hamurlar biraz kabarınca ateş artırılır ve hamurlar pembeleşinceye kadar kızartılır. Hamurlar kızarınca, kevgirle alınır ve yağı iyice süzüldükten sonra şuruba atılır. Şurubunu çekince alınır. Hamur tavaya sıkılacağı zaman, yağın ılık olmasına dikkat edilmelidir. Eğer tavadaki yağ kızgınsa, yağın soğuması beklenmelidir.
 
 
 ML® Perçem için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 20.07.2015
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
ÜLKÜ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 47 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10911 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2007 
3,554 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
30 gr. eritilmiş sadeyağ (1/2 kahve  fincanı) 
 
340 gr. su  (4,5 kahve fincanı)
 
230 gr. has un   (4,5 kahve fincanı) 
 
4 tane yumurta 
 
1 kahve  kaşığı tuz
 
Kızartmak  için:
 
280 gr. rafine zeytinyağı (1+1/4 bardak) 
 
Şurubu:
 
500 gr. toz şeker  (2 bardak) 
 
425 gr. su   (1+3/4 bardak)
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Yayvan bir tencereye ölçülere göre toz şekeri, su ve limon suyu konularak ateşe konur. Karıştıra karıştıra şeker iyice eriyip sıvı şurup haline gelinceye kadar 15 dakika kaynatılır, sonra tencere ateşten indirilerek soğuması için bir tarafa bırakılır. Ayrıca bir tencereye ölçülere göre erimiş sadeyağ konularak biraz kızdırılır ve içerisine su ve tuz ilâve edilerek kaynatılır. Yağlı su iyice kaynayınca içine has un katılır ve bir kaşıkla karıştırılır, hamur haline getirilir. Bu hamur hafif ateşte tahta kaşıkla bastırılmak ve çevirmek suretiyle 5-6 dakika pişirilir, sonra tencere ateşten indirilerek soğumaya bırakılır. Hamur soğuduğu zaman üzerine 4 yumurta kırılıp 10 dakika yoğrulur ve yumurtalar hamura iyice yedirilir. Sonra bu hamur, tulumba tatlısı tulumbasına konularak, ateş üzerinde derince bir tavada ılık bir halde olan rafine zeytinyağının içine her seferinde tavanın alacağı kadar başparmak biçiminde hamurlar sıkılır. Sonra tava hafif ısıdaki ateşe oturtularak hamurlar pembemsi bir renk alıncaya kadar çevire çevire kızartılmalı, delikli kepçe ile alınarak süzüp, soğuk hazırlanmış şurubun içine atmalıdır. Tatlıları 15 dakika şurupta bıraktıktan sonra tabağa alarak servis yapmalıdır.
 
 
 ML® Susamlı Fındıkpare için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Ulviye Türkmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2007 
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17227 
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2007 
3,788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
3 su bardağı su
 
yarım paket margarin
 
alabildiğince un
 
1 tutam tuz
 
şerbeti için;
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
yarım limon
 
 
Tencereye su konur, ısınınca margarin atılır, margarin eriyene kadar sürekli karıştırılır, tuz katıldıktan sonra, azar azar boza kıvamına gelene kadar un eklenerek pişirilmeye devam edilir, ateşten alınır, ılıyınca yumurtalar tek tek kırılarak yedirilir, hamur kek hamurundan katı, çörek hamurundan cıvık olmalıdır, hamur tulumba tatlısı pompasına ya da krema pompasına doldurulur, ılık yağa 2 parmak kalınlığında sıkılır, pembe renkte kızartılır. Soğuk şerbete atılır. (Her tava kızardıktan sonra 5-6 dakika ateşin altı söndürerek tavadaki yağın soğuması sağlanır.)
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 20.05.2025
  
 | 
Tulumba tatlısı | 
  | 
cavidan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17690 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007 
3,531 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşiğı tereyağı, 
 
5 kahve fincanı su, 
 
5 kahve fincanı un, 
 
4 adet yumurta, 
 
1 tutam tuz,
 
kızartmak için sıvıyağ. 
 
Şerbeti için: 
 
2 su bardağı su, 
 
500 gram tozşeker, 
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Bir-iki taşım daha kaynatın. Ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Ateşten alıp soğutun. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın. Sıkma torbasmdaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletin. Servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88967 
Gönderme Tarihi: 05.May.2013 
2,139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
50 gr. margarin
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı irmik
 
1 paket vanilya
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
 
Su, margarin, bir çorba kaşığı toz şeker ve bir fiske tuz tencereye konup kaynatılır. Kaynadıktan sonra ateşteyken bir bardak un, irmik ve vanilya ilave edilip 10 dk. karıştırılarak pişirilir. Hamur toparlanınca altı kapatılır, ılıyınca içine yumurtalar birer birer kırılıp el ile yoğurularak yedirilir. Hazırlanan hamur, tulumba sıkma kalıbına konulur, soğuk yağ içine sıkılır. Ateş üzerinde sallayarak pembe renkte kızartılır. Daha önceden hazırlanmış koyu kıvamlı soğuk şerbete atılır. 15 dk. sonra şerbetten alınıp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
akile 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2013 
Mesajlar: 47 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90848 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2013 
1,999 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
350 gram su
 
2 gram tuz
 
60 gram tereyağı
 
4 yumurta
 
180 gram un
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı şeker
 
1,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Su, tuz ve tereyağını tencerede kaynatın. 30 saniye kaynamış suya elenmiş un ilave edin. Kaşıkla karıştırıp yaklaşık iki dakika hamuru pişirin. Pişen hamuru tencereden alıp, bir kaba aktarın. Soğumaya başlayan hamurun içine yumurtaları teker teker kırın, her seferinde iyice karıştırarak hamura yedirin. Krema sıkma torbasına bu hamuru doldurun. Tırtıklı uç takın ve az ısıtılmış sıvı yağın içine şekillice sıkın. Şerbeti için tüm malzemeyi koyulaşıncaya kadar pişirin. Kızaran hamurları şerbetin içine atıp çekmesini bekleyin.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95545 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2014 
2,189 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
Hamuru için:
 
2.5 su bardağı (250 g) un 
 
4 yemek kaşığı tereyağ (100 g) ya da margarin 
 
2 su bardağı (400 g) su 
 
5 yumurta 
 
1 çorba kaşığı (25 g) irmik 
 
1 tepeleme çorba kaşığı dolusu (25 g) nişasta 
 
½ çay kaşığı tuz 
 
5 su bardağı sıvı yağ 
 
Şurubu için:
 
4 su bardağı şeker 
 
2 su bardağı su 
 
1 tatlı kaşığı limon suyu 
 
 
Su, şeker ve limon suyu ateşe konur, kaynadıktan sonra 2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır.
 
Yağ, su ve tuz birlikte dibi yuvarlak bir tencereyle ateşe konur.
 
Kaynama noktasına gelince elenmiş un, irmik ve nişasta birden atılarak tahta kaşıkla hızlıca karıştırılır.
 
Hafif ateşte 10 dakika sürekli karıştırarak un kokusu gidinceye kadar pişirilir.
 
Ateşten alınıp ılımaya bırakılır.
 
Ilıyınca yumurtalar birer birer yedirildikten sonra, 2 yemek kaşığı da tatlı şurubu koyulur.
 
Hamur ele yapışan bir durumda olmalıdır.
 
Hamur, ucuna tırtıklı huni takılmış torbaya doldurularak tavada bol miktardaki soğuk yağın içine atılır.
 
Tavaya konan hamur parçası miktarı tavanın 2/3 sini dolduracak kadar olmalıdır.
 
Orta hararetle ateşte hamurlar yağın yüzüne çıkana kadar tava hafif hafif sallanarak pişirilir.
 
Hamurların alt kısmı sararınca bastırmadan spatulayla ya da çatalla çevrilir.
 
Çevrilen taraf sararınca ateş hafifletilerek kevgirle çevrilir ve pembeleşinceye kadar kızartılır.
 
Her iki tarafı da aynı şekilde kızartıldıktan sonra süzülerek alınır.
 
Bekletmeden soğuk şuruba atılır.
 
5 dakika kadar şurubunu çekmesi sağlanarak servis tabağına alınır.
 
 
 
 
Fotoğraf "ragıp bey" tarafından gönderildi. 28.08.2020
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
kuşçu 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.04.2014 
Mesajlar: 18 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97243 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2014 
1,778 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı toz şeker
 
2.5 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
2 çorba kaşığı irmik
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
1/2 limon suyu
 
 
Şerbet için; su ve şekeri kaynatıp limon suyu ekleyin. Suyu, yağı ve şekeri bir tencereye koyun. Şeker eriyince içine unu ekleyip kaşıkla ezerek hamur haline getirin. Ilınınca yumurtaları ekleyip hamura yedirin. İrmik ve nişastayı da ekleyip karıştırın. Sıkma torbasındaki hamuru, tavadaki soğuk yağın içine sıkıp yavaşça pişirin ve şerbete atın.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 22.08.2023
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
hürcan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.07.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99629 
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014 
2,192 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 
Yarım limon suyu
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı su
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 çorba kaşığı toz şeker
 
2,5 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı irmik
 
2 çorba kaşığı nişasta
 
Kızartmak için
 
Sıvı yağ
 
 
Önce şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bir tencereye hamuru yapmak için suyu, yağı ve şekeri ekleyip, karıştırıp erimeye bırakın. Şeker eriyince içine unu ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırıp iyice ezerek hamur haline getirin. Hamuru kaşığın etrafında top olunca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yumurtaları içine teker teker ekleyip hamura yedirin. Hamura son olarak irmik ve nişasta da ekleyip karıştırın ve sıkma torbasına alın. Sıvı yağı tavanın içine sıkma torbasıyla yıldız uçla sıkın. Yağın kızmasını beklemeden soğuk yağın içine minik şekillerde sıkıp yavaşça pişmesini bekleyin. Yağı kızdırırsanız tatlının içi hamur kalır. Pişen halka tatlısını da soğuk şerbetin içine atıp çekmesini bekleyin ve servis tabağına alın.
 
 
 
 
Fotoğraf "torun hanım" tarafından gönderildi. 10.07.2014
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Yüksel Gürbüz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.06.2015 
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108074 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2015 
1,723 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
4 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
10 çorba kaşığı un
 
1 tutam tuz
 
1,5 su bardağı su
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
Kızartmak için
 
Ayçiçek yağı
 
 
Şerbetini hazırlayın. Soğumaya bırakın. Bir tencerede tereyağını suyu kaynamaya bırakın, azar azar unu ekleyin, 5 dakika kadar pişirin, ocaktan alıp soğumaya bırakın. Azar azar yumurtaları ilave edip sıkma torbasının içine koyun, sıcak olmayan ılık yağın içinde rengi koyu sarı olana dek pişirip şerbete atın. 10 dakika da şerbetin içinde bekletip ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "mübaşir" tarafından gönderildi. 14.09.2015
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
lezzet sektörü 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133024 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2018 
973 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1 su bardağı su
 
1 çay bardağı un
 
1 çay bardağı irmik
 
100 gr margarin
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
 
Margarin ve suyu derin bir tencereye alıp ocakta kaynatıyoruz.
 
Unu ve irmiği ilave edip katılaşana kadar karıştırıyoruz ve ateşten alıp soğumaya bırakıyoruz.
 
Hamur soğuyunca yumurtaları tek tek kırıp çırpma teliyle yumurtaları hamura iyice yediriyoruz.
 
Hamurumuzu krema torbasına doldurup şekilli uç takıyoruz.
 
Öte yandan tencereye sıvı yağ koyup kızdırıyoruz ve hamurları yarım parmak uzunluğunda olacak şekilde pompayla sıkıp yağın içine alıyoruz.
 
Kısık ateşte yavaş yavaş kızartıyoruz.
 
Öte yandan şerbetimizi hazırlıyoruz tencereye 3 su bardağı şeker 4 su bardağı su koyup yarım saat kadar pişiriyoruz.
 
Şerbetimiz ılık olacak şekilde soğuk tatlılarımıza şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz .
 
 
 
  
 | 
Ev Yapımı Tulumba Tatlısı | 
  | 
yasemin abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.06.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143588 
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2019 
1,123 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kahve fincanı un
 
4 adet yumurta
 
100 gram tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Şerbeti için:
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
2 su bardağı su
 
500 gram toz şeker
 
 
Şerbeti için tencereye su ve şekeri ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu da ekleyerek soğumaya alın.
 
Tereyağı ve suyu tencereye koyun, su kaynayınca azar azar un ekleyin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin, ateşten alıp soğumaya bırakın. Daha sonra tuz ve yumurtaları ekleyip elinizle yoğurun.
 
Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına alın. Sıvı yağı ocağa alarak kızdırın. Sıkma torbasını baş parmak kalınlığında olacak kadar yağın içine sıkın ve sallayarak kızartın. Kızartma işleminden sonra soğuk şerbete koyun. 5-10 dakika beklettikten sonra servise sunun.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
mavi geyik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2019 
Mesajlar: 55 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144694 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2019 
677 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 kahve fincanı un
 
4 adet yumurta
 
100 gram tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Şerbeti için:
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
2 su bardağı su
 
500 gram toz şeker
 
 
Su ve şekeri tencereye alıp eritin ve kaynatın.
 
Kaynayan şerbetin içine limon suyunu da ekleyip soğuması için kenara alın.
 
Tereyağı ve suyu tencereye koyun. Su kaynayınca içine azar azar unu ekleyin.
 
5-6 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
 
Ardından tuz ve yumurtaları da ilave edip elinizle yoğurun.
 
Hamuru sıkma torbasına alın. Sıvı yağı tencerede kızdırın.
 
Sıkma torbasından baş parmak büyüklüğünde hamurları yağa döküp sallayarak kızartın.
 
Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın.
 
10 dakika kadar beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152622 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2020 
651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2,5 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı irmik
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağısu
 
1 tatlı kaşığıl imon suyu
 
Kızartmak için:
 
3 su bardağı ayçiçek yağı
 
 
Tatlının şerbetini hazırlamak için; su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra orta ateşte 10- 15 dakika kadar kaynatın. Limon suyunu da ekledikten sonra ocaktan alın ve bir kenarda bekletin.
 
Bir tencerede su, toz şeker, tuz ve tereyağını karıştırıp kaynatın.
 
Üzerine unu ilave edip sürekli olarak karıştırın ve toparlanan sert ve yapışkan bir hamur elde edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Ilınan hamura tek tek yumurtaları kırın ve karıştırarak hamura yedirin. İrmik ve nişastayı da hamura karıştırın.
 
Yaklaşık 2-3 cm. kalınlığında yıldız ucun takılı olduğu krema sıkma torbasına soğuyan hamuru alın.
 
Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın .Kızgın olmayan yağa hamurdan yaklaşık 5 cm. büyüklüğünde parçalar sıkın ve renk alana kadar kızarmalarını sağlayın. Hamuru yağa atarken yağın soğuk olması oldukça önemli.
 
Kızaran tatlıları bekletmeden soğuk şerbete aktarın. Şerbetini çekmesi için beklettikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
Not: Kızartma yağını soğutup süzdükten sonra ağzı kapalı bir kavanozda muhafaza edip, daha sonraki hamur kızartma işlemlerinde de kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Denememe 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 10.08.2020 
Mesajlar: 4 Şehir: Etimesgut | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153046 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020 
621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
100 gr. tereyağı
 
3 su bardağı su
 
2,5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tutam tuz
 
3 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı irmik
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
Kızartmak için:
 
Ayçiçek Yağı
 
Şerbeti için:
 
4 su bardağı su
 
4,5 su bardağı toz şeker
 
5  6 damla limon suyu
 
Süslemek için:
 
Toz antepfıstığı
 
 
Bir tencere içerisine şeker ve suyu koyup kaynatın. Ardından 5  6 damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın.
 
Bir tencereye margarin ve suyu koyup tencerenin altını açın, yağ eridiğinde unu içerisine eleyerek ilave edin.
 
Şeker ve tuzu da ilave edip karıştırın ve ortalama 10 dakika pişirin.
 
Pişen hamurun altını kapatın ancak kabuk bağlamaması için sürekli karıştırmaya devam edin. Bu sayede hamurunuz soğumaya başladığında, içerisine yumurtaları teker teker ilave ederek karıştırın.
 
Yumurtaları iyice yedirdikten sonra içerisine nişasta ve irmiği ilave edip karıştırın.
 
Hazır olan hamurunuzu tırtıklı uç takılı olan sıkma torbanıza alın.
 
Bir tencerenin içerisine bolca yağ koyun ve yağ soğukken sıkma torbasındaki hamuru serçe parmağı uzunluğunda parçalar olacak şekilde sıkın.
 
Ardından ocağın altını açıp, kısık ateşte tatlının altın sarısı rengini alana kadar pişmesini sağlayın.
 
Pişen tatlınızı soğuk şerbete aktarın ve sonrasında toz fıstık serperek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tulumba Tatlısı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160905 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2021 
429 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı su
 
2,5 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
3 adet yumurta
 
3 yemek kaşığı irmik
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı limon suyu
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Şerbet için şeker ve su uygun bir tencereye alınır, kaynamaya başladığında kısık ateşte 30-35 dakika koyu kıvama gelene dek kaynatılır, limon suyunu ekleyip ılımaya bırakılır. Şerbetin tamamen soğuması beklenir veya buzdolabına kaldırılabilir. Şerbet çok soğuk olduğu zaman hamura geçilebilir.
 
Hamuru için; tencereye su, tereyağı, şeker, tuz eklenir ve kaynatılır. Unu elenir ve kaynamış olan su karışımına birden eklenir, tahta kaşıkla karıştırılır ve ocağın altı kısılır. 4-5 dakika hiç durmadan karıştırılır ve hamuru bu şekilde pişirilir.
 
Hamur soğuması için kenara alınır. Hamur biraz dinlendikten sonra, yumurtalar teker teker hamura eklenir ve mikser ile karıştırılır.
 
Yumurtaları yedirdikten sonra, limon suyu ve irmik eklenir, mikserle tekrar 5 dakika yüksek ayarda karıştırılır. Parlak ve yapışkan bir hamur ortaya çıkar.
 
Yağ geniş bir tencereye alınır ve yüksek ayarda ısıtılır. İsteğe göre tulumbaları soğuk yağa sıktıktan sonra, yağın altın açılabilir.
 
Büyük bir bez sıkma torbasına yıldız uç takılır ve torbanın yarısına kadar hamur ekleyin.
 
Hamurdan istenilen boyutta yağa sıkılır ve makas ile kesin.
 
Ağır şekilde çıtır çıtır olması ve içi pişmesi amacıyla yüksek derecede olan yağın altı kısılır.
 
Ara sıra karıştırarak karamel renk alana kadar pişirilir.
 
Pişen tulumbalar yağdan alınarak soğuk şerbete ilave edilir, 2-3 dakika bekletilir. Hamurun tamamı bitene kadar bu işlem yapılır.
 
 
Not: Tercihe göre şerbete 2 paket vanilya veya bir çay kaşığı tarçın da eklenebilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |