|
Trabzon Kurabiyesi |
|
korkut
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2009
Mesajlar: 40 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc36836
Gönderme Tarihi: 24.May.2009
3,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı mısır unu
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında beklemeli)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Aldığı kadar un
ÜSTÜ İÇİN
1 su bardağı fındık tozu
Bir kapta tereyağı, sıvı yağ, şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta, süt, mısır unu, kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirdikten sonra, istediğiniz şekilde ve büyüklükte kurabiyeler yapın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Fındık tozu serperek servis yapın.
|
Trabzon Kurabiyesi |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145530
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
2,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://kuzeydenlezzetler.com
200 gram tereyağı
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı ince mısır unu
3-4 su bardağı kadar elemiş beyaz un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Tereyağı ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpıyoruz. Sıvı yağı ve yumurtaları tek tek ilave ederek karışıma yedirip, kalan bütün malzemeyi ilave ederek yoğuruyoruz. Ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurmaya devam edelim. Cevizden büyük parçalar alıp uzun şerit şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
|
Trabzon Kurabiyesi |
|
peri tozu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2017
Mesajlar: 42 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc123523
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2017
1,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mazda Lezzete Götüren Marka
Mehmet Yaşin
1 su bardağı mısır unu
100 gr tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2, 5 su bardağı un
Üzeri için:
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
Fırın tepsisini yağlamak için:
15 gr tereyağı
1 su bardağı mısır ununu, 1 su bardağı toz şekeri, 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu, 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı ayçiçeği yağını, 1 adet yumurtayı, 100 gram oda ısısında yumuşatılmış tereyağını, 2, 5 su bardağı unu bir kaba aktarın ve yoğurun. 15 gr tereyağı ile fırın tepsisini yağlayın. Hamuru dört eşit parçaya bölün. Her bir hamur parçasını 1, 5 santim kalınlığında yuvarlayın. Hamur parçalarının üzerini 1 su bardağı ince çekilmiş fındık ile kaplayın. Yaklaşık 2 santim kalınlığında yuvarlak dilimlerkesin. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
Trabzon Kurabiyesi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169050
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2022
198 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3,5 - 4 su bardağı un
1 su bardağı mısır unu
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 g oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 su bardağı süt
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için:
0,5 su bardağı fındık kırığı
Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Un, mısır unu ve hamur kabartma tozunu derin bir kaba alın ve karıştırın. Üzerine tereyağı, toz şeker, yumurta, sıvı yağ, süt ve şekerli vanilini ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini yuvarlayarak 25 cm boyutunda uzatın. Tezgaha 2 yemek kaşığı fındık kırığı serpin ve ruloyu üzerinde 1-2 kez yuvarlayıp hamura yapışmalarını sağlayın. Bıçak yardımı ile 2 cm kalınlığında dilimleyin ve fırın tepsisine sıralayın. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
|
|