|
Toyga Çorbası (Konya) |
 |
Yörem
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9770
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2006
2,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 kahve fincanı un
1 çay bardağı pirinç
1 adet yumurta
4 su bardağı su
tuz, karabiber, nane
Yoğurt, un, yumurta ve pirinç iyice karıştırılır. Su yavaş yavaş ilave edilir. Tuz karabiber ile tatlandırılır ve kaynatılır. Pirinçler piştikten sonra üzerine nane serpilerek servis edilir.
ML® Toyga Çorbası için tıklayın
|
Toyga çorbası (Konya) |
 |
meddah
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2009
Mesajlar: 37 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc32657
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2009
2,647 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 su bardağı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı un
8 su bardağı su
3 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 bardak haşlanmış nohut
250 gr. kemikli koyun eti
1 bardak ince bulgur
tuz
pul biber.
Bulgur yıkanıp bir tencerede su ilavesi ile kaynatılır. Haşlanmış nohut ve haşlanıp didik-lenmiş etler içine atılır. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un çırpılıp ocakta kaynamakta olan çorbaya ilave edilir. Kısık ateşte tuz ilavesi ile bir müddet kaynatılır. Ocaktan alınıp kızdırılmış pul biberli yağ üzerinde gezdirilir.
ML® Toyga Çorbası (görsel)
|
|