|
|
Tosunum Böreği |
|
izmirli
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2005
Mesajlar: 20 Şehir: Urla/İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc5958
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2006
4,058 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 limon suyu
Aldığı kadar un
Tuz
İçi için:
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 su bardağı çekilmiş haşhaş
Su, sıvıyağ, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin
Hamuru her 20 dakikada bir olmak üzere 3 kez yoğurun. Hamuru yarım cm kalınlığında açın. Üzerine haşhaş sürüp 4 x 4 cm 'lik kareler kesin.
Karelerin üzerine haşlanmış mercimeği paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
|
|
Tosunum Böreği Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|