800 g un
3 çay kaşığı tuz
250 g süt
250 g su
42 g maya
100 g tereyağı
Unu tuzla karıştırın ve ortasına bir çukur açın.
Sütü ılık suyla karıştırın. Mayayı ılık sütte eritip çukurun içine dökün. Ardından kaba hamuru biraz dinlendirin. Tereyağını küp küp kesin ve oda sıcaklığına getirin. Yaklaşık 10 dakika sonra yumuşak tereyağını ekleyin, iyice yoğurun ve büyük bir top yapın.
Hamuru, hacmi iki katına çıkıncaya kadar, 30 dakika daha kabarmaya bırakın. Ardından tekrar yoğurun ve rulo yapın, yağlanmış baton kek kalıbına koyup tekrar kabarmaya bırakın. Ekmekleri baton kek kalıplarında kızartma ve fırınlama tepsilerine koyup tarif edildiği gibi altın sarısı renk alıncaya kadar fırınlayın.
Un 4 Su Bardağı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Su 270 Mililitre
Tereyağı 40 Gram
Çiçek Balı 1 Yemek Kaşığı
İnstant Kuru Maya (gram) 10 Gram
1 paket instant maya (10 gram) ile unu yoğurma kabına alıp harmanlayın. Balı ılık suyun içine ekleyip karıştırın ve una ekleyin. Eritilmiş tereyağı ve tuzu ilave edip 5 dakika yoğurun. Üzerini, gıda ile temas edebileceğinden COOK Polietilen streç film ile örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru tezgah üzerine alarak havasını çıkartarak tekrar yoğurun.
Baton kalıbınızı yağlayıp hamuru kalıba yerleştirin. Üzerine un serpiştirip 220 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp servise sunun.