Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Torpil (3 adet - 8,718 defa bakıldı)

Torpil


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Torpil

Şevkiye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2014
Mesajlar: 27
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc99156
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2014
1,805 defa indirildi / yazdırıldı




5 yaprak milföy hamuru
İç kreması için:
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı buğday nişastası
5-6 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
Üzerine:
Bol miktarda pudra şekeri
Ağız kısmı için:
İnce çekilmiş ceviz veya fındık

Milföyler oda ısısına gelince merdane ile biraz açılır.
Daha sonra birer parmak kalınlığında kesilir.
Huninin üzerine aliminyum folya sarılır.
Hamurda folyonun üzerine uçları birbirine değecek şekilde sarılır ve folyoyla birlikte yağlanmış fırın tepsisine sıralanarak, 180 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Piştikten sonra folyolar çok rahat çıkıyor.
İç kreması için:
Margarin hariç tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
Kaynadıktan sonra içine margarin koyulup, margarin eriyene kadar karıştırmaya devam edilir ve oda ısısına gelene kadar arada bir karıştırılır.
Daha sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat soğumaya bırakılır.
Son olarak muhallebimiz tatlı kaşığı yada krema torbasıyla küllahların içine doldurulur, ağzı cevize bulanarak üzerine pudra şekeri serpilir.


Torpil Tatlısı

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc106907
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2015
1,740 defa indirildi / yazdırıldı




4 yaprak milföy
1 paket cremole
1 paket labne
1 yemek kaşığı margarin
Bulamak için hindistancevizi
4 adet a4 kağıdı

Milföyler çözülünce merdaneyle biraz açın,her bir yapraktan 5 eşit şerit kesin, kağıtları külah yapıp üzerlerine 2 şeridi çok bastırmadan sarın, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Soğumasını bekleyin,sıcakken kağıtları çıkarmayın külahlarınız bozulmasın. Çilekli cremoleyi tarifinden su bardağı süt eksilterek hazırlayın,iyice çırptıktan sonra labneyi ve margarini ekleyin ve tekrar çırpın, içine çilekleri küçük parçalar halinde doğrayın. Külahların içine küçük bir kaşık yardımıyla (krema torbasıda kullanabilirsiniz) doldurun, ağız kısımlarını hindistancevizine bulayıp servis tabağına dizin.


Torpil Tatlısı

şale
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.08.2020
Mesajlar: 31
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc152475
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2020
428 defa indirildi / yazdırıldı




7 yaprak milföy hamuru
8 adet dondurma külahı
Kreması için:
4 su bardağı süt
1 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri

Külahların üzerini pişirme kağıdıyla güzelce kaplayın.
Milföy hamurlarını bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
Şeritleri külahların etrafına boşluk kalmayacak şekilde sarın.
Tepsiye de pişirme kağıdı serip külahları tepsiye dizin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra külahları fırına verin.
Milföy külahlarınızı üzeri pembeleşene kadar 20 dakika civarı pişirin.
Bu sırada tatlının kreması için süt, yumurta, un, nişasta ve şekeri bir tencereden karıştırın.
Kremayı ocağa alıp kıvamı koyulaşana ve göz göz olana kadar pişirin.
Ocaktan alıp tereyağı ve vanilyayı da ilave edin ve güzelce karıştırın.
Kremayı soğumaya bırakın.
Milföyleri fırından alıp ılınmasını bekleyin.
Soğuyan milföylerin içindeki külahları ve kağıtları milföyleri kırmadan dikkatle çıkarın.
Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurup milföylerin içine sıkın.
Buzdolabında birkaç saat soğuttuğunuz tatlıları üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.







Torpil Tarifleri Hamur İşleri



(3 adet Torpil 8,718 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort