| 
 
| 
 
 
 | 
 
Toros çorbası | 
 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9180 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006 
2,825 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 soğan
 
2 yumurta akı
 
Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
 
2 litre et suyu
 
250 gr haşlanmış nohut
 
75 gr tereyağı
 
Terbiye için: 
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım limonun suyu
 
 
Hazırlanışı:
 
İrmik ile bulguru bir kapta karıştırın. Soğanı soyup rendeleyin. Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve çok az su ekleyip hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Et suyunu tencerede ısıtıp bulgurlu topları haşlayın.
 
Nohudu tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Terbiye için, un, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin. Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Toros Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
 
Toros Çorbası | 
 
  | 
çarşamba 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2019 
Mesajlar: 31 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144516 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2019 
608 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı nohut
 
1 adet soğan
 
1 yumurta
 
Yarım su bardağından fazla sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Köfteleri haşlamak için:
 
2 litre et suyu
 
Terbiyesi için:
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
1 yemek kaşığı un
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
50 gram tereyağı
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Bulgur, irmik, tuz ve karabiberi derin bir kaba koyup üzerine yarım su bardağından biraz fazla sıcak su ekleyin. Üzerini 1-2 dakika kapalı tutun ve şişmelerini sağlayın. 1 yumurtanın akını ve rendelenmiş soğanı da ilave ederek güzelce yoğurun.
 
Ellerinizi ıslatıp hamura dönüşen karışımdan nohut büyüklüğünde köfteler yapın. Nohutları haşlanmaya bırakın. Et suyunu kaynatın ve köfteleri içine atın. Yaklaşık 10 dakika köfteler pişene kadar kaynatın. Haşladığınız nohutları ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
 
Bu sırada terbiyesini yapın. Yoğurdu, 1 yumurtanın sarısını, unu ve limon suyunu bir kapta güzelce çırpın. Kaynamakta olan köftelerin suyundan 1 kepçe koyarak yoğurdu inceltin. Yavaş yavaş, yoğurdu kesmeden terbiyeyi çorbaya karıştırarak ocağın altını kısın. 2-3 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatın.
 
Üzeri için, tereyağını ve sıvı yağı eritin. Toz biberi ve pul biberi ekleyin. Karışımı ocakta hafif yaktıktan sonra çorbanın üzerine ilave edin. Damak tadınıza göre tuzunu ilave edin. Çorbanız hazır, sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Toros çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
 | 
 
 
 
 |