|
|
TORİK PİLAKİSİ |
|
şiar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56807
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2010
4,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pilâki için, lüzumlu sebzeleri tedarik ektikten sonra, bir tencereye evvelâ, münasip miktarda zeytinyağı dökünüz. İçine birkaç baş soğan çentiniz. Temizlenmiş birkaç havuç ve maydanozları da kökleriyle beraber doğrayınız. Birkaç, patatesi de ufak ufak kesip tencereye atınız. Hepsini ocakta soğan pembeleşinceye kadar, tahta kaşıkla karıştırınız. Arzu edilen baharatla beraber tuz ve biberini de serpiniz. Münasip miktar diş sarımsaklarını da bu tertibe katınız. Bu suretle vücuda getirilen harcı balık tepsisine yayınız. Üzerine de temizlenmiş ve usulüne tevfikan kesilmiş ve yıkanmış torik dilimlerini diziniz. Bunların üstüne ve etrafına da harçtan koyunuz. Domates peltesini su ile karıştırarak tepsiye dökünüz. Balık porsiyonlarını kapayacak kadar su doldurunuz. Tepsiyi orta kuvvette ocağa alınız. Limonu da halka halka kesip tepsiye harç ve balıkların üstlerine koyunuz. Kıvamı gelince, çeşnisine bakıp indiriniz.
|
TORİK PİLAKİSİ |
|
Cacıklı Beldesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Cacıklı |
Kısa URL: https://ml.md/lc53528
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
2,262 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tencereye 8-10 soğan, 1 havuç, 4 maydanoz, 1 kereviz kökü, 1 baş sarımsak ve yeteri kadar zeytinyağı koyup kuvvetli ateşte pembeleşinceye kadar çevirerek, kenarlı tepsiye dökünüz. Kuşbaşı dilimlenmiş torik etlerini üzerine dizip etrafını harçla besleyiniz. Tuz ve biber ekip ince soyulmuş limonu yuvarlak doğrayıp dağınık olarak üzerine diziniz. Yağsız etsuyu gezdirip orta ateşe sürünüz, pişince indirip tabağa koyunuz ve soğuk olarak servis yapınız.
|
|
TORİK PİLAKİSİ Tarifleri Balıklar
|
|