|
TORİK KÖFTESİ |
|
Cacıklı Beldesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Cacıklı |
Kısa URL: https://ml.md/lc53529
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010
2,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
Torik dilimlerini haşlayıp soğutunuz. Beyaz etlerini ayırıp havanda dövdükten sonra galeta tozu ya da ıslanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan koyup, iyice ezerek, kâseye alıp içine 3 - 4 yumurta kırınız. İnce kıyılmış dereotu ve maydanoz ilâve ederek, tuz ve baharat ekip tekrar iyice yoğurunuz. Sonra istediğiniz boyda köfteler yapıp kızgın tereyağında kızartınız, süzünüz. Yemek tabağına alıp etrafına maydanoz koyunuz.
|
Torik Balık Köftesi |
|
şiar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc56809
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2010
3,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
Torik etlerinin beyaz kısımlarını ayırıp kıyma makinesinden iyice çekmelidir. Birkaç soğan çentmeli ve ekmek içini de ufalayıp birlikte kıymaya katmalı. Birkaç yumurta sarısını da kırmalı. İster yalnız maydanoz veya dereotunu veyahut her ikisini de ince doğrayıp halitaya karıştırmalı. Tuz, biber, kimyon vesair baharatını da serptikten sonra, hepsini iyice yoğurmalı ve köfteleri hazırlayarak bir tabağa dizip sıralamalıdır.
Diğer taraftan, sade yağla (tereyağıyle) tavada kızgın ateşte köfteleri kızartmalı. Hardalla veya turşuyla yemelidir.
Not: Lezzetli ve kokusu, tıpkı koyun köftesini andırır.
|
Torik Balığı Köftesi |
|
ipek böceği
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc133447
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018
1,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Torik Balığı
2 adet Kuru Soğan
2 dilim bayat Ekmek içi
3 adet Yumurta
10 sap Maydanoz
2 fincan Yağ
1 çay bardağı Un
Tuz
Karabiber
Temizlenmiş balıklar 1 adet soğanla birlikte haşlanır. Balıklar sudan alınıp, etleri ayıklanır. Buna ıslatılıp, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş 1 adet soğan, ince kıyılmış maydanoz, 1 yumurta, tuz ve karabiber eklenerek, yoğrulur. Yuvarlak köfteler halinde şekillendirilir. Yuvarlak köfteler önce una sonra da çırpılımış iki adet yumurtaya bulanır. Sonra tavada kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
|
|