| 
 
 
 | 
TORİK FIRIN | 
  | 
Cacıklı Beldesi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Cacıklı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53527 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2010 
3,582 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Toriği temizleyerek yıkayınız ve dilimleyiniz. Bu temizlenen kısımları temiz ve kenarlı bir tepsiye diziniz. Sonra bol soğan suyu ve kazınmış köküyle kaynamış maydanoz suyunu, tuz, biber, tarçın, karanfil ve domates salçası, zeytinyağını birbirine karıştırarak çalkalayıp tepsinin üzerine gezdiriniz. Tepsiyi ılık bir fırına koyarak pişmeğe terk ediniz. Pişince fırından çıkarıp üzerine limon sıkıp sıcak sıcak sofraya koyunuz.
 
 
Not: Torik fırın, soğutarak da yenilebilir.
  
 | 
TORİK FIRINDA | 
  | 
ÇiftKaşarlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Mudanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24996 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2008 
3,783 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet torik balığı
 
6 adet soğan
 
4 adet domates
 
4 adet biber
 
2 adet limon
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
Tuz
 
Defne yaprağı
 
 
Balığı ayıklayın ve yuvarlak doğrayın. Bir kaba koyun. Soğanı yarım ay ince doğrayıp tuzla ovun. Yarısını bir tepsinin altına döşeyin. Balıkları üstüne yayın. Kalan soğanı da üstlerine serin. Domatesleri, limonları, biberleri, defne yaprağını balıkların üstüne yayın, yağı da dökün ve fırına verin. 45 dakikada balık hazırdır. Maydanoz da koyabilirsiniz. Yanında roka salatası servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |