Kısa URL: https://ml.md/lc55993
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2010
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
Hazırlamış olduğunuz yoğurdu torbaya koyup bir yere asınız. Altına geniş bir kap koyunuz ki yoğurdun suyu yere akmasın ve bu kapta toplansın. Böylece elde edilen torba yoğurdu pek fazla bekletilmez. 5-10 günde kullanılır. Bu süre içinde torba yoğurdu ekşimeğe yüz tutarsa üstüne soğuk su karıştırılarak yine süzülmeğe bırakılır. Böylece bayatlayan torba yoğurdunun ekşiliği gider.
Kısa URL: https://ml.md/lc55992
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2010
3,471 defa indirildi / yazdırıldı
Büyük bir kaba yoğurt yapınız, yuvadan çıkararak üzerinden bir gün geçtikten sonra üstündeki kaymak tabakasını alarak, kalan yoğurdu bezden bir torbaya koyunuz. Yüksek bir yere asarak altına bir kap koyup süzülmeye bırakınız, suyu tamamen süzüldükten sonra kaldırınız.
Not: Yoğurt ekşidikçe soğuk su karıştırıp süzünüz, ekşiliği geçer.