| 
 
| 
 
 
 | 
 
Topalak (Karaman) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc32039 
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008 
6,179 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
MALZEMELER
 
nohut 1 Su bardağı 
 
köftelik bulgur yarım Su bardağı 
 
un 4 Su bardağı 
 
kemikli kuzu eti250 gr. 
 
biber ve domates salçası karışımı 3 çorba kaşığı
 
kırmızı biber 1 çorba kaşığı
 
fesleğen 1 çay kaşığı 
 
tuz 1 çay kaşığı 
 
soğan 1 adet 
 
sıvı yağ 5 çorba kaşığı 
 
 
YAPILIŞI:
 
1) Nohut önceden haşlanır.
 
2) Kemikli et kendi suyu ile kavrulduktan sonra 2 litre su ile pişirilir.
 
3) Un, bulgur, biber, tuz ve fesleğen karıştırılarak yeteri kadar su ile yoğrulur.
 
4) Küçük köfteler yapılır.
 
5) Yapılan köfteler, kaynamakta olan etli suya ilave edilir.
 
6) Nohut da ilave edilerek 20 dakika kadar pişirilir.
 
7) Diğer taraftan bir tavaya yağ konularak, soğanlar ince ince doğranıp ilave edilir. Soğanlar pembeleşince salçası katılır.
 
8) Kaynamakta olan yemeğe ilave edilerek 10 dakika daha pişer.
 
9) Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla birlikte yenilebilir.
  
 | 
 
Topalak (Karaman) | 
 
  | 
bütçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.03.2020 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149347 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2020 
403 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Fatma Ünlükuş
 
 
Az yağ içerisinde kuşbaşı et kavrulur, su eklenerek iyice pişirilir.
 
Un, bulgur, karabiber, tuz ve fesleğen yeteri miktar su ile iyice yoğrulur, minik köfteler hazırlanır.
 
Kaynamakta olan etli suya önceden ıslanmış ve haşlanmış nohutlarla birlikte ilave edilir.
 
Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilir.
 
Tavada tereyağında ince kıyılmış soğan kavrulur, salça eklenir ve biraz daha kavrulur yemeğe ilave edilir.
 
Yaklaşık on dakika daha pişirilip tüketilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Topalak (Karaman) Tarifleri Aksaray Yemekleri
 | 
 
 
 
 |