| 
 
 
 | 
Top Köfte | 
  | 
DeliKız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2006 
Mesajlar: 109 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4413 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2006 
2,784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarim kg yagsiz kiyma
 
1 adet küçük soğan
 
1 adet yumurta
 
1 çay fincani rendelenmis kasar peyniri
 
galeta unu
 
tuz
 
 
Kiymayi çukur bir kaba aktarin. Rendelenmis kasari, rendelenmis soğani, biraz karabiberi, tuzu ve yumurtayi ilave edip yogurun. Ceviz iriliginde yuvarlayarak, sekil verin. Galeta ununa bulayarak kizartin.
 
 
 
  
 | 
Top köfte | 
  | 
fulya uzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2008 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27956 
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2008 
2,757 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gerekli malzeme:
 
500 gr. az yağlı kıyma,
 
2 dilim bayat ekmek,
 
1 büyük soğan,
 
2 tane yumurta,
 
karabiber,
 
tuz,
 
ayçiçek yağı.
 
 
Hazırlanışı:
 
İki dilim ekmeği ıslatın. Kabuklarını çıkartıp, avucunuzun içinde suyunu iyice sıkın. Soğanı soyun, rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
 
Derin bir kabın içine kıymayı, soğanları, ekmekleri, iki yumurtayı, tuz, karabiberi koyup, on dakika kadar yoğurun. Yoğurmuş olduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, iki elinizin arasında yuvarlayın. Yaptığınız topları birbirine değmeyecek şekilde bir tepsiye ya da yağlı bir kâğıdın üzerine dizin.
 
Tavada, bir su bardağı kadar çiçekyağını kızdırdıktan sonra köfteleri teker teker kızgın yağa koyun. Tavayı ileri geri oynatarak, köftelerin hem her tarafının kızarmasını, hem de yuvarlaklığının bozulmamasını sağlayın. Sıcakken servis yapın.
 
 
 ML® Altıntop için tıklayın
 
  
 | 
Top Köfte | 
  | 
dağlar kızı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44169 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2009 
3,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kıyma
 
2 adet yumurta
 
2 dilim kuru ekmek içi
 
50 gr. kaşar peyniri rendesi
 
2 diş sarımsak
 
1 demet maydanoz
 
Yarım bardak süt
 
Bir limon
 
1 çorba kaşığı salça
 
Yeterince tuz, köfte baharı karabiber, galeta unu ve zeytinyağı
 
 
YAPILIŞI:
 
Bir kap içinde, kıymayı, yumurtayı, ekmek içini, sütü, ince kıyılmış maydanozu, dövülmüş sarımsağı, kaşar peyniri rendesini, limon kabuğu rendesini, tuzu, karabiberi, köfte baharını, 1 kaşık zeytinyağını, iyice yoğurarak karıştırın. 4 cm. çapında küçük top şeklinde köfteler yapın. Bu köfteleri düz bir tepsiye dizin. Üstünü bir bezle örtüp buzdolabına koyun. Bir saat kadar buzdolabında kalsın. Tavada sıvıyağı ısıtıp, köfteleri bu yağ içinde kızartın. 6-8 dakika kadar sürecektir kızartma işi. Kızaran köftelerin yağını bir kağıda emdirin. Soğanlı bir domates salçasını hazırlayın. Köfteleri servis yaparken, isteyenler bu sıcak domates salçası ile beraber ikram edin.
 
 
Not: Salçayı soğansız yaparsanız içine biraz sirke koyun. Bu köfte, pilav ve makarna ile de çok güzel ikram edilebilir.
  
 | 
Top Köfte | 
  | 
karadadaş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.09.2011 
Mesajlar: 57 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67859 
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2011 
2,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı irmik
 
1 su bardağı bulgur
 
2 yemek kaşığı tarhana
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yumurta
 
2 yemek kaşığı kıyma
 
3 yemek kaşığı margarin
 
6-7 diş sarımsak
 
2 kase yoğurt
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
göz kararı tuz
 
 
Soğanı kıyın, miksere kıyılmış soğan, irmik, bulgur, tarhana, un, yumurta, kıyma, eritilmiş tereyağını koyup karıştırın. Karışım köfte kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde toplar yaparak bir tencereye dizin. Baska bir tencerede kaynar durumda olan suyu bu köftelere katarak 10-15 dakika kaynatın.Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve köftelerin üstüne dökün. Unutmayın bu yemeğin tadını veren sarımsaklı yoğurttur bol bol dökmek size kalmış. Son olarak margarin ile kırmızı pul biberi kavurup köftelerin üzerine dökün.
  
 | 
Top Köfte | 
  | 
arzu kaynak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95722 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014 
2,104 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Köftesi için:
 
400 gram kıyma
 
1 soğan
 
Kimyon, karabiber, tuz, kekik
 
1 çay bardağı galeta unu
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 yumurta
 
Kremalı patates için:
 
3 adet patates
 
1.5 çay bardağı çiğ krema
 
1 çay bardağı süt
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Öncelikle kıymayı bir kabın içine alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta ununu, zeytinyağını ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Küçük köfteler yapın. Kızdırılmış bol yağın içinde kızartın. İstenirse yanına çok yakışan bir fırında patates yapılabilir. Bunun için patatesleri ince dilimler halinde dilimleyin. Üzerine sütü, çiğ kremayı dökün ve her tarafına iyice yedirin. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Her tarafı iyice kızarınca fırından alıp yanına kızarttığınız köfteleri dizip servis yapın.
  
 | 
Top Köfte | 
  | 
dere 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.05.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98132 
Gönderme Tarihi: 11.May.2014 
1,970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
450 gram kıyma
 
2 adet domates
 
1 adet patlıcan
 
1 soğan
 
3 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz, karabiber, kekik
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
 
Derin bir kabın içinde kıymayı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu ve baharatları ekleyip yoğurup ufak top köfteler yapın. Bir tencerede yağın içinde güzelce kızartın. Bu arada fırın kabına dilimlenmiş patlıcan ve domatesleri dizin. Üzerine az su ve ezilmiş sarımsak ekleyip fırında veya ocakta 20 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. İstenirse içine sivri biber ekleyip daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Ocaktan alınca üzerine tereyağını ekleyin. Sıcak olduğu için hemen eriyecek ve parlaklık verecektir. Servis tabağına köftelerin yanında ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 18.04.2023
  
 | 
Top Köfteler | 
  | 
ağır osman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.11.2012 
Mesajlar: 87 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100212 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2014 
2,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
Kimyon, karabiber, kekik
 
Yarım demet maydanoz
 
3 dilim ekmek içi
 
1 adet patates
 
1 adet domates
 
2 adet biber
 
2 adet patlıcan
 
 
Öncelikle köfteyi yoğurmak için kıyma, kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kabın içinde güzelce yoğurun. Şekil verip 10 dakika dinlendirin. Kızgın yağın içinde ya da fırında kızartın. Patlıcanları ve patatesleri soyup dilimleyin. Fırın kabının içine kızarmış köftelerle birlikte dizin. İsterseniz domates dilimlerini yerleştirin, isterseniz biber de konulabilir. Son olarak sıvı yağı üzerine gezdirip 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Top Köfteler | 
  | 
krema 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2014 
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133646 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2018 
1,059 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. dana kıyma (Tercihen yağsız olmalı)
 
1 dilim ekmek içi
 
Yarım demet maydanoz
 
1 yumurta
 
Kimyon
 
Karabiber
 
1 orta boy soğan
 
2 diş sarmısak
 
Tuz
 
Kızartmak için sıvıyağ 
 
 
Soğanı rondodan geçiriyoruz ya da rendeleyiniz. 
 
Sarmısağı da  çok ince doğruyoruz. Kıymayı bir kaba alıyoruz, soğanı içine ilave ediyoruz. İnce kıyılmış maydanozla karıştırıyoruz. 
 
Sonrasında yumurta, ekmek içi, tuz ve baharatlarımızı koyup yoğuruyoruz.
 
Hazırladığımız karışımı küçük küçük top top köfte haline getiriyoruz. Kızgın yağda kızarttığınız köfteleri havlu kağıt olan bir kaba koyuyoruz.
 
Sıcak servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |