|
Top Tel Kadayıf |
|
yemek dosyası
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc47551
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2010
3,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
300 gr. tel kadayıf
100 gr. tereyağı
1 bardak ceviz
3 bardak su
3.5 bardak şeker
yarım limon suyu.
Yapılışı
Şeker ile su bir tencerede kaynatılarak bir şurup hazırlanır. Kaynayan şurubun içine limon suyu katılarak altı kapatılır. Diğer tarafta yağ eritilir, bir tepsiye yayılan kadayıfların üzerine ilave edilir. Biraz da su katılarak malzemeye yediri-lir. Bir kepçe veya kepçe büyüklüğünde bir tas içine önce bütün bir ceviz koyularak üzerine tel kadayıflar ceviz karştırılarak ve bastırılarak yerleştirilir. Ters çevrilerek tepsiye dizilir. Fırında nar gibi kızartılır. Fırından çıkarılınca üzerine şurup dökülerek servis yapılır.
|
Top Kadayıf |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1138
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2006
3,385 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme : 250 gr. Tel kadayıf, 150 gr. Margarin, 100 gr. Çekilmiş Ceviz, 100 gr. çekilmiş Yeşil fıstık, 200 gr. Hurma (çekirdeksiz),
Şurubu : 500 gr. Şeker, 300 gr. Su, 1/4ad. Limon (birlikte kaynatılır)
Tarif : Yağın 3/2si ile kadayıf yumuşatmak için karıştırılır. Fıstık ve cevizin yarısı ile hurma karıştırılıp macun yapılır. 12 parçaya bölünen kadayıfların içine macun konup, top haline getirilir. Kalan yağ, tepsinin içine sürülüp kadayıflar dizilir ve fırında pişirilir. Soğuyunca hazırlanan şurup sıcak olarak üzerine dökülür.
Esenlikler...
|
|