|
|
Top Ekmek |
 |
düzenli
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.07.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc135399
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2018
1,002 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak beyaz ekmek unu
1 tatlı kaşığı toz maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Un, maya, şeker ve tuzu karıştırın.
280 ml yağı 1 fincan ılık su karıştırıp sonra kuru malzemelere karıştırın.
Karışımı hafif yağlı bir yüzey üzerinde 10 dakika ya da pürüzsüz ve elastik hale gelinceye kadar yoğurun.
Yağlanmış streç filme sarıp, dinlenmek için 1-2 saat veya boyut olarak ikiye katlanana kadar bekletin.
Fırını 220 ° C'ye önceden ısıtın.
Her bir bezenin tepesine keskin bir bıçakla çizin.
Tepsiyi fırının üst rafına koyup 25 dakika kadar pişirin. Tel rafa aktarın ve servis yapmadan önce soğumaya bırakın.

|
|
Top Ekmek Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|