Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Tonus Köftesi (Yayla Köftesi) (Sivas)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tonus Köftesi (Yayla Köftesi) (Sivas)

Adem Güneş
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 13.12.2010
Mesajlar: 2
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc58524
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2010
6,102 defa indirildi / yazdırıldı




Adem Güneş

3 kg. kalın bulgur, tuz, karabiber, kırmızıbiber, küçük doğranmış soğan ve yedi bahar denen, kimyon, çemen yapımında kullanılan çeşitli biberlerden oluşan bir karışımla, bulgur yumuşayana dek iyice yoğrulur. Üzerine 2 yumurta kırılıp biraz un ve su ekleyerek hafif sulu -cıvık olarak tanımlanıyor- küçük köfteler yapılır. Diğer yandan iç yağı ateşte eritilip tuz, pulbiber ve köftenin içindekilerden daha iri olmak üzere küçük doğranmış soğan ile kavrulur. Köfteler altları kapalı kalacak şekilde, ortaları başparmak ile açılarak bu harç ile doldurulur ve ağızları kapatılır. İlkin yuvarlak görünümlü olan köftelere yassı bir form verilip haşlanır. Ortaya çıkan ortalama 10 kişilik bir yemektir.

Not: Kimilerince günlük köfte kimilerince de düğün yemeği kabul edilen bu yayla köftesi, 1990 yılına dek Tonus adıyla bilinen ve 16 köyü, 8 mezrası bulunan yöre bu tarihte ilçe olup Altınyayla adını aldıktan sonra köftenin adı da değişmiş: Tonus köftesi, yayla köftesi olmuş. Yalnızca Tonus yöresinde yapılıyor, imece yöntemiyle kotarılıyor, ağır misafirlere ikram ediliyor. Malzemeleri de yapımı da yörenin her yerinde aynı olsa bile bu köfteyi, yöreye bağlı her köy kendine mal edip köylerinin adıyla biliyor. Haşlanarak hazırlanan köfteye iç konmazsa yassı değil de uzun bir form veriliyor ve yemek salçalı olarak pişiriliyor. Kullanılacak et yağsız olduğu için uykuluktan ve bel etinden alınıyor. Yumurta ve unun kullanılma nedenleri ise yağın köftenin içinde kalmasını, dışarı akmamasını sağlamak.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.09.2021


Tonus Köftesi

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc104669
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
2,123 defa indirildi / yazdırıldı




Köfte için:
250 gr kıyma
1 diş sarımsak
Yarım soğan
5-6 dal maydanoz
İsteğe göre kimyon, köfte harcı, tuz
Patlıcanlı harç için:
1 adet közlenmiş biber
1 adet közlenmiş yeşil biber
İsteğe göre karabiber, tuz
İsteğe göre kaşar peyniri
Üzerine:
1 yemek kaşığı margarin
İsteğe göre pulbiber
İsteğe göre taze kekik
Servis için:
1 adet lavaş ekmeği
2 dilim domates
İsteğe göre sarımsaklı yoğurt

Kıymanın içine rendelenmiş sarımsak, soğan, ince kıyılmış maydanoz, kimyon, köfte harcı ve tuz ilave ederek iyice yoğurun. Patlıcanları kırmızı biberi ve sarımsağı ocak üzerinde közleyip kabuklarını soyun. İnce ince kıyıp tuz, karabiber ilave edip karıştırın. Daha önceden hazırladığınız kıymayı iki eşit parçaya bölün. Parçalardan birini alın, streç film üzerinde merdane yardımıyla ince ve eşit bir biçimde açın. İçine hazırlamış olduğunuz patlıcanlı harçtan 3 yemek kaşığı ilave edip rulo şeklinde sarın. İçindeki patlıcanlar akmasın diye kenarlarını kıyma ile kapatın. Diğer kıyma ile da aynı işlemi yapın. Izgarayı yağlayın ve köfteyi arkalı önlü pişirin. Dilerseniz teflon tavada da bu işlemi yapabilirsiniz. Domates ve biberleri de köfteyle birlikte kızartın. Lavaşı ikiye bölüp ızgarada ısıtın.
Ayrı bir tavada margarini eritin. Pul biberi katıp kızartın. Lavaşları tabağa yerleştirin. Köfteyi ince ince rulo şeklinde dilimleyin. Köftenin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Kızartılmış domates ve biberleri de tabağa yerleştirin. Üzerine kızartılmış pul biber gezdirin. Kekikle süsleyip servis edin.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 17.09.2021


Tonus Köftesi (Sivas)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145717
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2019
1,644 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

2 çorba kâsesi ince bulgur
200 gram kıyma
2 adet yumurta
1 çorba kâsesi un
2 su bardağı su
Kuyruk yağı (iç yağ)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tere yağı
1 yemek kaşığı salça

Bulgur biraz su ile yumuşatılır. Hafif yoğrulup kıyması eklenir yoğrulmaya devam edilir.
Tuz, yumurta ve unun bir kısmı ile yoğrulur. Un ve su miktarı tutana kadar ayarlanır.
Köfte ceviz büyüklüğünde toplar halinde alınır, ortası açılır.
Köftelerin içine küçük bir parça iç yağı eklenip kapatılır.
Kaynamış tuzlu ve yağlı suya atılarak pişirilir.
İsteğe göre tereyağında salça eritilip üzerine sos yapılarak gezdirilir.

Not: Tonus köftesi içindeki iç yağ donmadan pişince hemen servis edilmelidir. Tencereden çıkarırken donmaması için biraz sıcak suyuyla birlikte çıkarılır.



Tonus Köfte (Sivas)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc160320
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2021
333 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.milliyet.com.tr

1 kilo ete bir kilo bulgur koyarız. Daha sonra baharatlarını sırasıyla koyarız, soğanını doğrarız. Sonra yoğurma aşamasına geçilir.
Sonra ununu koyarız ve yumurtasını kırarız. Biraz daha yoğrulduktan sonra sıkma aşamasına geçilir. Küçük küçük toplar halinde sıktıktan sonra içini çanak halinde açarız.
Önceden hazırlamış olduğumuz böbrek yağını makinede çeker, tekrar sıcak suyla yoğurduktan sonra küçük küçük toplar haline getiririz.
Onları çanak yaptığımız Tonus köftesinin içine yerleştirdikten sonra kapatırız, suda haşlarız, haşladıktan 5 dakika sonra köftemiz servise hazır hale gelir.







Tonus Köftesi (Yayla Köftesi) (Sivas) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri



(4 adet Tonus Köftesi (Yayla Köftesi) (Sivas) 163,668 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort