Kısa URL: https://ml.md/lc178322
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2024
85 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet tortilla ekmeği
200 gram konserve ton balığı
2 yemek kaşığı krema
2 adet salatalık turşusu
1 tatlı kaşığı kapari turşusu
1/4 demet dereotu
2 adet orta boy salatalık
4 adet kıvırcık marul yaprağı
Ton balıklı iç harcı hazırlamak için; konserve ton balığının suyunu süzdürün. Dereotu yaprakları ve kapari turşusunu incecik kıyın. Kıvırcık marul yapraklarının sert kısımlarını aldıktan sonra bol suda yıkayın.
Bol suda yıkadığınız küçük boy salatalığı, kabuklarını soymadan uzun ince şeritler halinde kesin. Orta, çekirdekli kısımlarını alarak kullanmayın. Salatalık turşularını minik minik doğrayın.
Küçük parçalar haline gelen konserve ton balığını; krema, incecik kıyılmış dereotu, kapari turşusu ve salatalık turşularıyla harmanlayın.
Tortilla ekmekleri üzerine ton balıklı karışımı bolca sürün. Marul yapraklarını ve şeritler halinde kesilmiş salatalık parçalarını ekledikten sonra rulo şeklinde sarın.
Küçük ikramlıklar hazırlamak için; wrap'leri, dört eşit parçaya böldükten sonra bekletmeden servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc151841
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı
2 havuç
2 kutu ton balığı
2 yemek kaşığı mayonez
2 adet göbek yaprağı
1-2 dal roka ve maydanoz
2 adet tortilla ekmeği
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Havuçları rendeleyip ton balığı ve mayonezle karıştırın. Lavaş ekmeğine önce göbek sonra ton balıklı karışımdan ekleyin. Üzerine, roka, maydanoz, nar ekşisi ekleyin ve tortilla ekmeğini dürüm şeklinde sarın. İster 3 parçaya kesin, ister 2 parçaya. İsterseniz de kesmeden servis edebilirsiniz.