|
Tonbalıklı Sos |
|
tek perde
Aşçı
Kayıt: 15.01.2011
Mesajlar: 16 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc59773
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2011
3,052 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kutu tonbalığı
6 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 diş sarımsak (ince doğranmış)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
4 iri olgun domates ya da üç çorba kaşığı salça
Sarımsak ve soğanı zeytinyağında çok hafif sararıncaya kadar pişirin. Rendelenmiş domatesi ya da (bir kahve fincanı suda ezilmiş) domates salçasını ekleyerek 5-6 dakika pişirin. Sonra tonbalığını bu sosa katın. Haşladığınız makarnanın üstüne dökerek karıştırın.
|
Ton balıklı makarna sosu |
|
süzük
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2006
Mesajlar: 99
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8519
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2006
3,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
Küp doğranmış 1 adet domates ve 1/2 demet maydanozu yağda kavurun. 80 gr. ton balığı, defne yaprağı, tuz ve taze çekilmiş karabiber ilavesiyle birkaç dakika pişirip ateşten alın.
|
Ton Balıklı Makarna Sosu |
|
Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3295
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
3,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ton balığı konservesi (1 kişilik makarna için)
1 küçük soğan (arzunuza gore değişir)
1 adet domates
Yeşil zeytin
Tuz
Karabiber
Sıvı yağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra yağı süzülmüş olan ton balığını ilave edin. Çok az bir süre kavurup kabuğu soyulmuş ve de küp küp kesilmiş domatesi, ince kesilmiş yeşil zeytini, baharatı ve tuzu ekleyin. Su ilave edin. 5 dakika sonra kaynama baslayinca makarnanıza ilave edin.
Fotoğraf "eminn" tarafından gönderildi. 26.08.2018
|
Ton Balıklı Makarna Sosu |
|
Şehriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3290
Gönderme Tarihi: 03.May.2006
4,618 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 su bardağı su
2 kutu tonbalığı
200-250 gr Konserve Mısır
2 Dış Sarmısak
3 Yemek kaşığı Margarin
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Arzuya göre acı tozbiber
Bir tencerede Margarini eritin. Soğan ve ince doğranmış sarmısağı biraz kavurun, ton balığı ekleyin. Ardindan salça, su ve mısırları ilave edin, beş dakika kadar pişirin.
|
|