Kısa URL: https://ml.md/lc172639
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2023
201 defa indirildi / yazdırıldı
1 kutu 150 gr Dardanel ton
2 adet lavaş ekmeği
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1 yemek kaşığı ince küp doğranmış kornişon turşu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
8-10 küçük marul
Kısa URL: https://ml.md/lc106216
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2015
9,849 defa indirildi / yazdırıldı
2 kutu Zeytinyağlı Dardanel Ton Balığı
4 adet lavaş ekmeği
4 adet kornişon turşu
1 kutu Dardanel Mısır
4 yemek kaşığı mayonez
1 adet salatalık
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sivri biber
1/2 adet limon suyu
Tuz ve karabiber
Biberleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin.
Kornişon turşu, salatalık ve biberleri küp küp doğrayın.
Dardanel Ton'un yağını süzün.
Küp doğradığınız malzemeleri ton balığı, limon suyu, mayonez, mısır, tuz ve karabiberle harmanlayın.
Karışımı 4 eşit parçaya ayırın. Lavaşların üzerine yayarak dürüm yapın.
Dürümlerin her tarafını teflon tavada kızartın. Ortadan ikiye keserek servis yapın.