| 
 | 
| Etli Yaprak Dolması (Tokat) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc96380 Gönderme Tarihi: 05.Mar.2014
 6,790 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gr kıyma
 8 adet soğan
 1 yemek kaşığı tereyağı
 2 kahve fincanı ince bulgur
 1 kahve fincanı su
 1 tatlı kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı karabiber
 10 dal maydanoz
 5 dal dereotu
 5 dal nane ya da kuru nane
 Bir miktar erik ya da kızılcık pestili
 Sarmak için:
 250 g taze yada 1 kg salamura yaprak
 Pişirmek için:
 2 su bardağı etsuyu
 1 tatlı kaşığı tuz
 Terbiye için:
 1 adet yumurta
 1 adet limon suyu
 
 Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir.
 Diğer malzemelerle birlikte harca ilave edilir ve iyice karıştırılır.
 Yaprak taze ise 6 su bardağı kaynamakta olan suya 1 limon sıkılarak 2 dakika haşlanır.
 Yaprak salamura ise yıkanarak tuzundan iyice arıtıldıktan sonra sıcak suda bekletilir.
 Yapraklar parçalanmadan suyu sıkılarak sapları alınır.
 Yaprakların birkaç tanesi tencerinin dibine döşenir.
 Kaşıkla yaprağın uç kısmına koyularak sarılır ve tencereye dizilir.
 Üzeri tekrar yaprakla kapatılır.
 Et suyu ve tuzu eklenir.
 Sarmaların açılıp dağılmaması için üzerine bir tabak kapatılır ve kapağı da kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
 
 
 | 
| Tokat Sarması | 
|  | Filiz Batmaz Aşçı
 
  
 Kayıt: 24.03.2011
 Mesajlar: 12
 Şehir: Tokat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc61674 Gönderme Tarihi: 24.Mar.2011
 5,426 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı ince bulgur
 250 gr kıyma
 1 çorba kaşığı domates salçası
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı yenibahar
 Yarım tatlı kaşığı karabiber
 1 tatlı kaşığı tuz
 350-400 gr salamura tokat yaprağı
 Üzeri için:
 1 adet kuru soğan
 2 çorba kaşığı tereyağı
 2 su bardağı su
 
 İç malzeme iyice yoğrulur. Yağrağın üst kısmına yarım ceviz kadar iç konur. Sağdan ve soldan kapatılır, sonra sarılır. Gürüntüsü yuvarlak olmalıdır. Tencereye sarmalar dizilir. Soğan tereyağı kavrulur, sarmaların üzerine gezdirilir. Sonra sıcak su katılır. Kapaklı olarak yarım saat kadar pişirilir.
 
 
  
 
 | 
| Tokat Yaprak Sarması | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc120005 Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2016
 3,387 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 su bardağı pirinç
 1 çay bardağı bulgur
 2 adet soğan
 2 yemek kaşığı salça
 4-5 diş sarımsak
 1 su bardağı su
 5-6 yemek kaşığı sana margarin
 Birkaç dal maydanoz
 Birkaç dal nane
 Birkaç dal dereotu
 Tuz
 1 çay kaşığı pul biber
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay kaşığı yenibahar
 Tokat bağ yaprağı
 Yeterince su
 
 Soğanları doğrayalım.
 Margari içinde soğanı ve sarımsağı kavuralım biraz kavrulduktan sonra salçayı da ekleyip biraz daha kavuralım.
 Daha sonra yıkadığımız bulgur ve pirinci ilave edip tekrar kavuralım.
 Suyunu ilave edelin kısık ateşte suyu çekene kadar karıştıralım baharatları da ekleyip altını kapatalım biraz dinlendirdikten sonra saralım.
 En küçük ocakta kısık ateşte ağzı kapalı olarak dolmaların üzerine de bir tabak yerleştirerek pişirelim 1,5 çay bardağı da suyu ilave edelim.
 Suyunu çekerse biraz daha su ekleyelim mümkün olduğunca az suda pişirelim.
 
 
  
 
 | 
| Tokat Sarması | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157039 Gönderme Tarihi: 04.Nis.2021
 407 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 1 su bardağı taze iç bakla
 Salamura yaprak
 1 su bardağı ince bulgur
 3 adet kuru soğan
 1 demet maydanoz, dereotu
 2 yemek kaşığı kuru nane
 1 çay kaşığı karabiber
 3 yemek kaşığı biber salçası
 1 adet soğan
 Sıvı yağ
 
 Öncelikle baklayı bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi gün kabuklarını soyarak minik minik doğruyoruz. İncecik doğranmış soğan, bulgur, bakla, salça, nane, maydanoz, dereotu, pul biber ve karabiberi karıştırıyoruz. Salamura yaprakların her birinin içine bir tatlı kaşığı iç harçtan koyarak sarıyoruz. Ayrıca bir adet soğan ve dört büyük domatesi rendeleyip tuz, karabiber ve sarımsak ekleyip dolmaların üzerine döküyoruz.
 
 
  
 
 | 
| Tokat Sarması | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc161590 Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021
 389 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kg tokat asma yaprağı
 İç Harcı İçin:
 2 adet kuru soğan
 1 yemek kaşığı biber salçası
 1 yemek kaşığı domates salçası
 2 su bardağı pirinç
 1 su bardağı bulgur
 1 su bardağı yarma
 Yarım demet maydanoz
 1 yemek kaşığı tuz
 1 tatlı kaşığı pulbiber
 1 tatlı kaşığı dereotu
 1 tatlı kaşığı reyhan
 1 yemek kaşığı nane
 1 çay kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı karabiber
 1 çay bardağı zeytinyağı
 
 Yaprağınızı yumuşaması için akşamdan sıcak suya koyun, ertesi gün ise suyunu döküp iyice yıkayın.
 İç harcı için zeytinyağını tencereye alın ve soğanları küp küp doğradıktan sonra salçayla birlikte kavurun.
 Kavrulunca içine yıkanmış pirinci yarmayı ve bulguru alarak kavurmaya devam edin.
 Ardından tuzunu baharatını yeşilliklerini atın ve üzerine 3 su bardağı kadar sıcak su koyun.
 Suyunu çekince altını kapatın ve yaprağınızı sarmaya başlayın.
 Sararken yaprağın saplarını tenceremizin dibine yapışmaması için serin.
 Üzerine sarmaları dizin ve en son bir kaba 1 yemek kaşığı salça yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir limonun suyunu sıkıp iyice karıştırın.
 Üzerine 4 su bardağı su da ekleyip bu karışımı tencereye dökün.
 Son olarak limon dilimlerini en üste dizip ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
 Kısık ateşte dolmalar olana kadar pişirin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |