|
Tırşik (Adana) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc116881
Gönderme Tarihi: 15.May.2016
5,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
1 kg Tırşik yaprağı
1 kase yoğurt
1 kg nohut ile dövme
1 çorba kaşığı tuz
4 yemek kaşığı un
Yeterince su
Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su ısıtıldığında bunlar kazanın içine konur, tuz ilave edilir. İyice karıştırılır üzerine un eklenir. Bu yaptığımız yemek pişirilmeden önce bir gün bekletilir. Sonra yemek ocağa konularak iyice kaynatılır. Bunu piştiğini anlayınca yemek ocaktan indirilir ve tabaklara servis yapılır.

|
Tırşık (Adana) |
 |
siyami
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc103681
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2014
1,863 defa indirildi / yazdırıldı
|
Prof. Dr. Erman Artun
1 demet gavur pancarı
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı fasulye
1 kase yoğurt
Alabildiğince un
Nar ekşisi
Tuz
Dövme bir süre pişirilir. İçine önceden haşlanan nohut ile fasulye dökülür. Daha sonra yoğurt ve nar ekşisi eklenir. Pişmesine yakın kıyılmış pancar içine dökülür ve üzerini örtecek kadar un serpilir. Altı kapatılan tencerenin üzeri kalın bir bezle örtülerek ekşimeye bırakılır. Sabah tencerenin üzerindeki hamur alınır, pişirilir.
Not: Bu yemeğin bir çok hastalığa iyi geldiğine inanılır.
|
Tırşik (Adana) |
 |
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 64 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164302
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2022
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatma Arslantaş
2 demet yılan pancarı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı dövme
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
Birer tutam tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Yılan pancarı toplanır yıkanır doğranır. Akşamdan un ve dövmeyle suya bastırılır.
Sabah da karıştırarak pişirilir.
Üstüne yağ ayrıca hazırlanır. Yağ kızdırılır içine sarımsak nane pul biber salça tuz kimyon katılır kaynayan yemeğe katılır ve karıştırılır.
Yemeklerde en çok zeytinyağı kullanılır.
|
|