| 
 
 
 | 
Tiritli Köfte (Şanlıurfa) | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39125 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009 
3,168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg parça et
 
1 su bardağı ıslatılmış nohut
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Yuvalak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Et ve nohut 3-4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar 2-30 dakika haşlanır.
 
Yuvalaklar süzgece alınır.
 
Sarımsaklar soyulur, tuz ile döğülüp yoğurda katılır, bir tavaya alınır.
 
Yemekten bir kepçe alınır yuvalak'a konur. Sarımsaklı yoğurt dökülerek sıcak servis yapılır.
 
 
 ML® Tiritli Köfte için tıklayın
 
  
 | 
Tiritli Köfte (Şanlıurfa) | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121571 
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2016 
3,245 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı köftelik bulgur
 
150 gr. çiğ köftelik kıyma
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı irmik
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
1 su bardağı haşlanmış nohut
 
Sosu için:
 
1 kuru soğan
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
2 yemek kaşığı salça
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Bulgurun üzerine baharatları ilave edilir, karıştırılır, üzerine sıcak su ilave edilerek, yumuşaması için biraz beklenir.
 
Süre sonunda kıyma, un, irmik ve yumurta ilave edilerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
 
Yoğurulan hamurdan misket büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Köfteler unlanmış bir tepside biriktirilir.
 
Bir tencereye doğranmış soğan ve sıvı yağı alınır pembeleşene kadar kavrulur. Salça, pul biber, karabiber ve tuz ilave edilip bir süre daha beraberce kavrulur.
 
Üzerine sıcak su ilave edilir. Hazırlanan köfteler ve nohut kaynayan sosa eklenir, 10 - 15 dakika kaynatılarak sıcak servis edilir.
 
 
Not: Arzuya göre nar ekşisi ve nane de ilave edilebilir.
 
 
 
  
 | 
Tiritli Köfte (Şanlıurfa) | 
  | 
Nur Ata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126884 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2017 
2,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Kuyruklu parça et - 250 gr.
 
Çiğ köftelik et - 50 gr.
 
Nohut - 50 gr.
 
Bulgur - 60 gr.
 
Pulbiber - 5 gr.
 
Kuru soğan - 100 gr.
 
Tuz - 3 gr.
 
Karabiber - 2 gr.
 
Yoğurt - 100 gr.
 
Sarımsak - 3 gr.
 
 
Nohutlar yumuşaması için bir gece önceden ıslatılır. Köfte yoğurulabilecek genişçe bir tepişini bir köşesine dövülüş kara et sekiz parçaya bölünmüş soğan, pul biber, karabiber, tuz konularak karıştırılır. Karışıma yavaş yavaş bulgur ve su eklenerek yoğrulur. Köfte avuç içerisinde şekillenecek kıvama geldiyse tutmuş demektir. Aya köftesi kıvamına gelen köfteden soğanlar çıkartılarak iri fındık büyüklüğünde yuvarlanır. Bir tencereye konulan tuzlu suyun içine atılan köfteler kaynadıktan sonra suyu süzülür.
 
Kuşbaşı doğranmış kuyruklu et ve geceden ıslatılan nohutlar bir tencere suda pişirilerek tirit haline getirilir, kuyruklar çıkartılıp ezildikten sonra tekrar içine atılır. Et ve nohut tamamen piştiğinde tencereden alınarak önceden hazırlanmış köfteler ilave edilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |