Yufkayı un, su ve tuzla yoğurduktan sonra ince açarak sacda pişirebilirsiniz. Ya da tarifteki gibi hazır yufka da kullanabilirsiniz. Yufkayı rulo şeklinde sarıp, 2 parmak kalınlığında keserek tepsiye diziyoruz. Ardından yufkaları fırında kızartıyoruz. Diğer taraftan tavuğu haşlayıp didikliyoruz. Suyu biraz ısıtıp içine bol sarımsak ekliyoruz. Ardından tuz ekliyoruz. Tavuk suyunu yavaş yavaş yufkaların üstünde gezdiriyoruz. Yufkalar yumuşayana kadar bu işlemi yapıyoruz. Hamur olmaması için birden çokça dökmeyin. Son olarak üstüne didiklediğimiz tavukları ekliyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc122858
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2017
4,771 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
1 kg güveçlik dana eti (av eti ya da tavuk kullanılabilir)
1 baş soğan
Tuz
Pul biber
Nane
Yoğurt
Sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket tiritlik kuru yufka
2 lt su
Et ve dörde bölünmüş kuru soğan 2 litre suda haşlanır. Yufkaların üzerine et suyu ile dökülerek yufkalar yumuşatılır. Yumuşayan yufkalar servis tabağına alınır. Haşlanmış et, ufak parçalar hâlinde yufkaların üzerine serpiştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Kızgın tereyağı ile birlikte nane ve pul biber ile servis edilir.