Kısa URL: https://ml.md/lc32958
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2009
2,575 defa indirildi / yazdırıldı
1 Ad.Bayat ekmek
1 lt etsuyu
300 gr kıyma
1 baş soğan
1 tutam maydonoz
1/2 fincan sıvıyağ
1 kaşık tereyağ
Tatlı kımızı toz biber
Tuz
Karabiber
Küçük yuvarlak bir tepsinin içine ekmekleri lokma şeklinde kopartıp diziyoruz, diğer tarafta hazırladığımız et suyunu hepsinin üstüne gelecek şeklinde döküyoruz. Başka bir tavada sıvıyağ kıyma ve soğanı kavurup tuz ve karabiberi ilave edip pişince tepsiye yayıyoruz. Üstüne tereyağını toz biberle kızdırıp tepsiye döküyoruz.
Not: Sarmısaklı yoğurt özeyip bu karışıma eklenip te yenebilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc178357
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2024
204 defa indirildi / yazdırıldı
Haydar Möhür
500 gr dana ve kuzu karışık kuşbaşı eti
100 gr kuyruk yağı
3 adet Tirit (tandır) ekmeği
4 adet domates
4-5 adet sivribiber
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı pul biber
Sıvıyağ
Tuz
1,5 lt su
Kuşbaşı olarak hazırlanmış et, kuyruk yağı ve sıvıyağ tencerede kavrulur.
Üzerine kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesler ile doğranmış biberler eklenir.
Salçalar da eklenerek bir süre birlikte kavrulur.
Daha sonra üzerine su, tuz ve pul biber ilave edilir, kaynamaya bırakılır.
1 saat kadar birlikte pişen yemeğimiz servise hazırdır.
Küp şeklinde doğranmış tandır ekmeğinin üzerine dökülerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc184182
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2025
2 defa indirildi / yazdırıldı
3-4 dilim bayat ekmek (tercihen tandır ekmeği)
300 gr haşlanmış kuşbaşı dana eti
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Bayat ekmekleri küçük kareler halinde doğrayın ve fırında ya da tavada hafifçe kurutun.
Haşlanmış eti, et suyuyla birlikte 5 dakika daha kaynatın.
Ekmekleri bir servis tabağına alın, üzerine sıcak et suyunu gezdirin.
Sarımsaklı yoğurdu ekmeklerin üzerine dökün.
Üzerine haşlanmış etleri yerleştirin.
Tereyağını kırmızı biberle kızdırın ve en üste gezdirin.