|
Tiramisu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc51075
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2010
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 çorba kaşığı granül kahve
Sosu İçin :
1/2 süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı Bizim mutfak Nişasta
1 çay bardağı Bizim Mutfak Tozşeker
1 adet yumurta
1 paket Bizim Mutfak Vanilya
1 paket labne peynir
1 çay kaşığı granül kahve
*Kreması için kullandığım 2 kaşık un + 1 kaşık nişasta karışımı 1 çay bardağı geldi. Hazırlanışı: Kreması için önce tencereye yumurta ve şeker koyulur ve çırpma teliyle çırpılır, üzerine un+nişasta karışımı eklenir, çırpılır, azar azar süt eklenerek çırpmaya devam edilir ve tencere ocağa alınır, sürekli çırpma teliyle karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynayınca ocaktan alınır, (ben bu aşamada 1 çay kaşığı granül kahve ekledim), vanilya eklenir, karıştırılır. 3-4 dk sonra da labne peyniri eklenir, çırpma teliyle iyice karıştırılır. Pasta çemberi servis tabağı üzerine yerleştirilir. Pandispanyanın bir katı yerleştirilir(Ben üst katın düz olması için pandispanyanın alt katını üstte, üst katını da altta kullanıyorum). Pasta çemberi kullanmadan da yapabilirsiniz, çember pastanın daha düzgün olmasını sağlıyor. Pandispanyayı ıslatmak için sıcak su-süt, şeker ve kahve karıştırılır, bu karışımla ilk katı ıslatılır. Hazırlanan kremadan eşit bir şekilde dökülür, üzerine diğer pastaban yerleştirilir ve kahveli karışımla ıslatılır, kalan krema üzerine ve bir süre sonra çember açılarak yanlarına sürülür. Bu esnada krema soğuyup sürülemeyecek hale gelirse, ocakta karıştırarak hafifçe ısıtılır. Buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Servisten önce üzerine kakao elenir. İsterseniz kakaoyu hemen servis öncesi değil de 1/2 saat-1 saat önce de serpebilirsiniz. Bu şekilde kakao hafif nemlenecek ve yerken daha kolay olacaktır.
|
Tiramisu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49502
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010
2,543 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
7 adet yumurtanın sarısı
2 kahve fincanı Tozşeker
300 gram maskarpon peyniri
1,5 su bardağı krema
1 paket Bizim Mutfak Şekerli Vanilin
2 kahve fincanı sıcak kahve
1 paket (400gram) kedidili bisküvi
1 çorba kaşığı damla çikolata
1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak Kakao
Yumurta sarılarını, tozşeker ve vanilyayı derin bir kaba alın ve mikserle çırpın. Maskarpon peynirini ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir kapta kremayı katılaşana kadar çırpma teliyle ya da mikserle çırpın. Kremayı diğer karışımla birleştirin. Damla çikolataları ilave edin. Bisküvileri 2 kahve fincanı sıcak kahve ile ıslatın. Pasta kalıbına hazırladığınız karışımın yarısını yayın. Üzerine kahveli kedidili bisküvilerini yerleştirin. Kalan karışımı da bisküvilerin üzerine yayın. İstediğiniz boyutlarda dilimleyerek kakao serptikten sonra servis yapın.
|
Tiramisu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49098
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2010
2,296 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
5 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım kilo mascorpone peyniri
20 adet kedi dili
2 kahve fincanı granül espresso kahve
1 kahve fincanı sade gazoz
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Kakao
1 çay bardağı Bizim Mutfak Pudra Şeker
Oval bir kapta tozşeker ve yumurtaları teker teker ilave ederek çırpma teli ile mayonez kıvamı olacak şekilde çırpın. Mascorpone peyniri ile karıştırın. Espresso ve gazozu karıştırıp kedi dillerini ıslatın. Servis tabağına önce kedi dili daha sonra hazırladığınız sosu ilave edin. Üzerine isteğe göre önce pudra şeker sonra da kakao serpiştirin. Dilimleyip servis yapın.
ML® Çilekli Tiramisu için tıklayın
|
Tiramisu |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48828
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2010
2,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gr Bizim Mutfak Un
50 gr Teremyağ
2 çorba kaşığı granül kahve
1 adet yumurta
Süslemek için :
Bizim Mutfak Kakao
Çilek parçacıkları
Dolgu malzemesi için :
50 ml su
300 gr labne peyniri
1 paket Bizim Mutfak Vanilya
250 ml krema
2 çorba kaşığı granül kahve
4 yaprak Tatsız jelatin
Bizim Mutfak Un , Teremyağ, kahve, şeker ve yumurta ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar işleme devam edin. Hamuru ısıya dayanıklı kabın içine yerleştirerek, çatalla delikler açıp hava almasını sağladıktan sonra 170 º C’de 15 dakika pişirin. Su ve şekeri kaynatıp şurup yapın. Bir kasede yumurtayı bu şurup ile kıvama gelinceye kadar çırpın. İçine Bizim Mutfak Vanilya, labne peyniri ve sonra kremayı da ekleyip tekrar karıştırın. Suda eritilmiş kahveyide bu karışıma katıp pişirdiğiniz hamur üzerine dökün. Soğuduktan sonra tel süzgeç yardımıyla Bizim Mutfak Kakao serpip, çilek parçalarıyla servis edin.
ML® Çabuk Tiramisu için tıklayın
|
|