| 
 
 
 | 
Tike Kebabı (Gaziantep) | 
  | 
Leman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2007 
Mesajlar: 38 Şehir: Halep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16500 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007 
3,984 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg. et
 
100 gr. kuruk yağı
 
1 er çorba kaşığı domates ve biber salçası
 
4 diş sarımsak
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
kırmızıbiber
 
karabiber
 
tuz
 
 
Sarımsak ince dövülür, salçalar, zeytinyağı, tuz, kırmızıbiberle iyice karıştırıldıktan sonra doğranmış kuşbaşı et ve kuyruk yağının üzerine dökülür iyice ovulur.
 
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir, şişlere bir kaç et, bir kuyruk yağı sırasıyla dizilir.
 
Mangalde ya da ızgarada pişirilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 17.08.2015
  
 | 
KUŞBAŞI (TİKE) KEBABI (Gaziantep) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40454 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2009 
4,062 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü
 
 
500 gr. kebaplık et
 
100 gr. kuyruk
 
3-4 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı domates ve biber salçası
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Kırmızıbiber,tuz,karabiber
 
 
Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır.Terbiyelemek için tüm malzemeler et ile bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Daha sonra şişlere 4 et 1 kuyruk saplanarak orta harlı mangalda pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
TERBİYELİ KUŞBAŞI KEBAP (TİKE) (Gaziantep) | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87320 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2013 
4,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Güneşin ve Ateşin Tadı
 
Gaziantep Ticaret Odası
 
 
1 kg kuşbaşı kebaplık doğranmış et
 
100 g kuşbaşı doğranmış kuyruk yağı (isteyen daha çok koyabilir)
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1/2 yemek kaşığı domates salçası
 
1/2 yemek kaşığı toz kırmızıbiber
 
1 diş sarımsak (arzu edilirse)
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
 
Bir tepsiye kuşbaşı et, kuyruk yağı, domates ve biber salçası, toz kırmızıbiber ve tuzu koyun. Terbiyenin karışmasına yetecek kadar az su ilâve ederek iyice karıştırın.
 
Terbiyeye bulanmış etleri bir gece veya en az birkaç saat serin bir yerde bekletin. Böylece terbiyenin lezzeti ete geçer ve et yumuşar.
 
Mangalın boyuna göre şişlere et ve kuyruk yağını dizin. Her şişe yaklaşık 7-8 parça et ve aralara 2-3 parça küçük kuyruk yağı denk gelmesi gerekir. İsteyen aralara daha fazla kuyruk yağı koyabilir. Et-kuyruk dengesi zevke göre değişir.
 
Harı geçmiş kömür ateşinde devamlı aynı yönde çevirerek pişirin. Karabiber bu kebaba yerken eklenir. Pide içinde maydanoz piyazı ile birlikte servis yapın.
 
 
Not: Antep terbiyesine sarımsak konmaz ama ete lezzet katmak için bir iki diş dövülmüş sarımsak eklemek giderek yaygınlaşan bir uygulama haline gelmiş. Kuşbaşı et ile yapılan kebaba Gaziantep'te tike kebabı denir. Sade, terbiyeli ve altı ezmeli olarak farklı şekillerde de yapılır. Eskiden daha çok sade tike kebabı yapılırken şimdi diğer türler de çok rağbet görür. Antep usulü kuşbaşı kebap, en güzel açık ekmek (pide) içine dürüm yapılarak yenir. Bu kebabın terbiyesini sadece tuz ile sade olarak da yapabilirsiniz. Gaziantep'te kebapta kekik pek kullanılmaz ama isterseniz sade terbiyeye biraz kekik ve zeytinyağı da koyabilirsiniz. Kekiği elinizle ovalayarak koyarsanız kokusu daha iyi çıkar.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |