|
Tezpişti |
|
akıl küpü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc103241
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2014
1,536 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Adet Yumurta
1 bardak tereyağı
1 Bardak Un
1 Bardak Toz Şekeri
3 Bardak Ceviz Veya Badem
2 Portakal
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
1 Bardak Su
Şerbeti:
2 Bardak Su
1 Bardak Portakal Suyu
1 Limon Suyu
1 Bardak Bardak Şeker
Yumurtalarımızı çırpıyoruz daha sonra şekerimizi ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Çırpma işleminden sonra unumuzu, kabartma tozumuzu ve tereyağını ilave edip iyice karıştırıyoruz. Portakallarımızın kabuğunu rendeliyoruz ve sonra suyunu çıkarıyoruz. Daha sonra portakalın suyunu, kabuğunun rendesini ve 1 bardak suyumuzu ilave edip karıştırma işlemini tekrarlıyoruz. Sonunda soymuş olduğumuz bademleri veya cevizlerimizi dövüp ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış bir tepsiye döküp orta ısılı bir fırında üstü koyu kahverengi oluncaya dek pişirin.Fırından çıkar çıkmaz soğuk olan şerbetimizin üstüne ilave ediyoruz.
|
Tez Pişti |
|
farfara
Aşçı
Kayıt: 16.08.2014
Mesajlar: 17 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc100871
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014
1,947 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
500 ml ılık süt
100 gr margarin
100 gr iri dövülmüş ceviz
1 adet çırpılmış yumurta
Şerbeti için:
600 gr toz şeker
3,5 su bardağı su
Una ılık sütü karıştırarak katın. Pütürlü kalmaması için gerekirse süzün.
Yağını ilave edin. Karıştırmaya devam ederek kısık ateşte iyice koyulaşıncaya kadar pişirip soğutun. Hamura ceviz ve yumurtayı katıp yoğurun. Yağlanmış fırın tepsisine 1 cm kalınlığında yayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurun üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak şerbetten 150 ml. ayırın, kalanı sıcak hamurun üzerinde gezdirin. Tatlı ılıınca ve şerbetini çekince ayırdığınız şerbeti tatlın üzerinde gezdirin, en az 1 saat dinlendirip servis yapın.
Şerbeti: Şekere su katıp eritin. Orta hararetli ateşte kaynama noktasına geldikten sonra 10 dk. daha pişirin ve sıcak tutun.
|
TEZ PİŞTİ |
|
cevzasoykök
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc19917
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007
2,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
250 gr. şeker,
1 lt. süt,
2 yumurta,
80 gr. pirinç unu,
vanilya.
Yapılışı:
1- Bir tencereye pirinç ununu, şekeri koyup yavaş yavaş sütü ilave ederek pirinç ununu eziniz.
2- Ateşe koyup karıştırarak pirinç kokusu gidinciye ve boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
3- Ateşten alıp vanilyasını koyunuz.
4- Ateşe dayanan porselen bir kaseye koyunuz.
5- Bir kepçe kadarını ayırıp bunun içine 2 yumurta sarısı, katı kar haline getirilmiş 2 yumurta akını koyup iyice karıştırınız.
6- Kasedeki soğumuş muhallebinin üzerine yayıp düzeltiniz.
7- Hafif hararetli fırında üzerini kızartınız.
NOT: Eğer fırınınız yoksa elektrik ızgarasının kapağını kasenin üzerine kapayıp kızartabilirsiniz.
|
Tezpişti |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7704
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2006
2,273 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler: 10 çorba kaşığı tozşeker, 1 litre süt, 2 adet yumurta, 3 çorba kaşığı pirinç unu ve vanilya.
Hazırlanışı: Pirinç unu ve şeker bir tencereye konularak karıştırılır. Ardından yavaş yavaş süt ilave edilerek pirinç unu iyice yedirilir. Daha sonra orta ateşte pirinç kokusu gidene ve boza kıvamında koyulaşıncaya kadar pişirilir. Ateşten alıp vanilyası konulur ve sıcağa dayanıklı porselen bir kaba boşaltılır. Bir kepçe kadarı ayrılarak bunun içersine iki yumurta sarısı, katı kar haline getirilmiş iki yumurta akı konulup iyice karıştırılır. Kâsedeki soğumuş muhallebinin üzerine dökülüp, düzgünce yayılır. Hafif hararetli bir fırında üzeri kızartıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğuk olarak servise sunulur.
|
TEZ PİŞTİ |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc1360
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
2,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
2 yumurta akı
Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Süt şekerle kaynatılır.
2- Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya konur.
3- Bu muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır.
4- Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı çarpılır, kar haline getirilir.
5- Ateşteki muhallebi aklara ilave edilip karıştırılır.
6- Kaselerin üzerine doldurulur. (Kaselerin ateşe da yanıklı olması gerekir.)
7- İçinde su bulunan tepsiye dizilir. Fırında üstleri kızartılır. (Isının üstten verilmesi gerekir.)
Not: Muhallebileri fırına koymadan, üzerlerine biraz pudra şekeri elerseniz daha güzel kızarır.
|
|