| 
 
 
 | 
Testi Kebabı (Nevşehir) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115709 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2016 
2,653 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Etler kuşbaşından daha küçük parçalar halinde kesilir. Domates, biber, soğan, sarımsak ince doğranır. Etler altta kalacak şekilde testi malzemelerle doldurulur. Aralara tereyağı yerleştirilir. Testinin ağzı kapatılır. Fırında ortalama 2 saat pişirilir. Testinin baş kısmı fazla parçalanmadan kırılır ve tüketilir.
 
 
 
 
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 02.12.2021
  
 | 
Testi Kebabı (Nevşehir) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116463 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2016 
2,016 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
1 adet testi (çömlek de kullanılabilir.)
 
Kuşbaşı doğranmış et (Tercihe göre dana ve koyun eti olabilir)
 
Domates
 
Sarımsak
 
Sivri biber
 
Sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kimyon
 
 
Öncelikle testiye sıvı yağla et birlikte konur. Testi önceden hazır edilmiş köz halinde bulunan ateşin ortasına gömülerek, etin pişmesi sağlanır. Etin suyu çekilip kavrulmaya başladığında, domates, sarımsak, sivri biber, tuz ve karabiber eklenerek, tam bir karışım hali alır. Ardından testinin ağzı bir bez konduktan sonra, orta kıvam hazırlanmış hamurla sıvanır. Hamurun ortasında küçük bir delik açılır. Bu haliyle köz ateşe gömülür. Yaklaşık iki saat ateşte bekletilir. Bu zaman içerisinde dengeli pişmesini sağlamak için ara sıra testi silkelenir. Testinin üzerindeki hamurun pişmesinden, içinde bulunan malzemenin de piştiği anlaşılır. Daha sonra testi ateşten alınarak, 20 dakika dinlendirilir. Servis yapmak için testinin ağzında sıvalı olan hamur çıkartılır, üzerine kimyon, karabiber gibi baharatlar serpilerek, servise hazır hale getirilir. Geleneksel uygulamalarda olmamakla birlikte, turistik restoranlarda testinin ağzı şov amaçlı olarak satırla kırılarak, yemek, testinin içinden servis edilir.
 
 
Not: Kapadokya bölgesinin kendine özgü tatlarından birisi de meşhur testi kebabıdır. Başlangıç itibariyle tandır kültürü etrafında oluşan bir yemektir. Günümüzde tandırın yanı sıra fırınlarda ve açık ocaklarda da yapılmaktadır. Geleneksel testi kebabı, Avanos ilçesinde üretilen testi ve çömlek adı verilen toprak kapların içine, et ve malzemelerin konularak, tandırda pişirilmek suretiyle hazırlanır. Daha çok özel günlerde, gruplara göre yapılan bu yemek, lokanta ve restoranlarda müşterinin hizmetine sunulur. Ayrıca, Avanoslu çanakçıların tek kişilik olarak imal ettikleri küçük testilerde de yapımına başlanmıştır.
 
 
 
  
 | 
Testi Kababı (Nevşehir) | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152868 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2020 
461 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
500 gr Kuzu eti
 
250 gr tereyağı
 
3 orta boy soğan
 
1 çorba kaşığı un
 
4 büyük domates
 
4-5 su bardağı et suyu
 
1 su bardağı yağ
 
3 orta bpy patates
 
3 orta boy havuç
 
300 gr iç bezelye
 
Yarım demet maydanoz
 
 
Öncelikle tereyağını geniş bir tavada eritiniz üzerine sebzeleri ilave ettikten sonra yüksek ateşte eti mühürler gibi kavurunuz. Sonra baharatları ilave edip, testinin içine karışımı doldurunuz. Testinin ağzını önce yağlı kağıt daha sonra alüminyum folyo ile kapatım yükse dereceli fırına veriniz. Yaklaşık 2 saat kadar pişmeye bırakınız. Testiyi daha sonra fırından alıp kırarak sıcak servis yapınız.
 
 
 
  
 | 
Testi Kebabı (Nevşehir) | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161796 
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2021 
360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Testi kebabı için ilk önce kuru soğan, domates ve biber doğranarak sarımsakla bir kaba konuluyor. Kuzu etiyle birleşen sebzelere baharatları da konduktan sonra harmanlanıyor ve malzemeler testilere yerleştiriliyor.
 
Tereyağı ve defne yaprağı ilave edildikten sonra testinin ağzı kapatılarak kebap pişirilmeye hazır hale getiriliyor. Meşe kömürüyle yakılan ateşte 2,5 saat kalan testi kırıldıktan sonra kebap servis ediliyor.
 
 
 
  
 | 
Testi Kebabı (Nevşehir) | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164018 
Gönderme Tarihi: 03.Nis.2022 
388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet testi (çömlek de kullanılabilir.) 
 
200 gr. kuşbaşı doğranmış et (Tercihe göre dana ve koyun eti olabilir) 
 
1 adet domates 
 
6-7 adet arpacık soğan 
 
3-4 diş sarımsak 
 
2-3 adet sivri biber 
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ 
 
Tuz 
 
Karabiber 
 
Kimyon
 
 
İlk aşamada testiye sıvı yağ ile et birlikte konur. Sonra testi, önceden hazır edilmiş ateş közünün ortasına gömülerek, etin pişmesi sağlanır.
 
Et suyu çekilip kavrulmaya başladığında, domates, sarımsak, soğan, sivri biber, tuz ve karabiber eklenir.
 
Ardından testinin ağzı bir bez konduktan sonra, orta kıvam hazırlanmış hamurla kapatılır.
 
Hamurun ortasında küçük bir delik açılır. Bu haliyle köz ateşe gömülür. Yaklaşık iki saat ateşte pişirilir. Daha sonra testi ateşten alınarak, 20 dakika kadar dinlendirilir.
 
Servis yapmak için testinin ağzında sıvalı olan hamur çıkartılır ya da testinin baş kısmı satır yardımı ile kırılır. Üzerine kimyon, karabiber gibi baharatlar serpilerek, servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |