| 
 
| 
 
 
 | 
 
Testi Kebabı (Burdur) | 
 
  | 
Yörem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2006 
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9060 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006 
2,673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1.5 kg orta yağlı koyun kuşbaşı
 
2 çorbakaşığı sıvıyağ ya da margarin 
 
1 kg arpacık soğan 
 
Yarım çorba kaşığı domates salçası 
 
2 büyük domates 
 
Tuz, kimyon, karabiber
 
 
1. Eti yıkayıp süzün. Güveç kabına alın, etler suyunu salıp çekinceye kadar orta ateşte kavurun. Yağ ilave edip kavurmaya devam edin. Arpacık soğanları soyun, domatesleri soyup doğrayın. Salça, domates ve arpacık soğanları güveçteki ete ilave edip tuz serperek karıştırın. 
 
2. Güveç kabının ağzını su ve unla yoğrulmuş hamurla kapatıp kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin. Hamuru çıkarıp kebabı servis tabaklarına paylaştırın. Karabiber ve kimyon serpip sıcak servis yapın.
  
 | 
 
Testi Kebabı (Burdur) | 
 
  | 
Yörem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2006 
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40192 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2009 
2,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Burdur Valiliği
 
 
Günlük bağ bahçelerde ve soğuk çeşme başlarında yapılan bir yemektir. Ağız kısmı dar bir testi alınır. Bu testinin içinde koyun etinin yağlı kaburga kısmı kuşbaşı şeklinde doğranarak, tuzlanıp konur. Yiyenlerin arzusuna göre içine ayrıca küçük temizlenmiş soğan, patates, patlıcan, yeşil biber, havuç ve domates doğranarak malzemesi tamamlanır.
 
Etle doldurulan testi 35-40 dakika kadar ateş ortasında oturtulup, etin pişmesinden sonra yukarıda saydığımız malzemeler içine doldurulur ve tekrar ağzı kapatılarak (temiz bir bez ile bağlanır) ateşin içine oturtulur. Ara sıra kulpundan tutularak silkelenir. Piştikten sonra servis tabakalarına alınır ve üzerine kimyon ekilerek yenir.
 
 
 
  
 | 
 
Testi Kebabı (Burdur) | 
 
  | 
Yörem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2006 
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40206 
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2009 
2,542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1,5 kilo orta yağlı koyun eti
 
60 kadar ceviz büyüklüğünde soğan
 
2 kaşık yağ
 
Yarım kaşık salça
 
2 büyük domates
 
Yeterince tuz
 
Üzerine:
 
Kimyon
 
Karabiber
 
 
1. Et kuşbaşı doğranır, yıkanır ve suyu süzülür.
 
2. Bir çömleğe (Bu yemeğe mahsus Burdurda özel yapılmış çömlekler vardır, şöyle ki: Altları su testisi gibi, ağzı beş parmak kadar genişlikte olur) evvela et ve yağ konur. Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürler yan taraflara alınmak üzere aralanır. Aralanan kısma testi oturtulur. Kömür közleri testinin etrafında testiye değecek şekilde kalır. Zaman zaman testinin iki kulpundan tutullarak içindeki etler silkelenmek suretiyle hareket ettirilir; bu testinin içindeki etlerin eşit pişmesini sağlar.
 
3. Etlerin suyu çekilip, kavrulmaya başlamasiyle üzerine altmış kadar ayıklanmış soğan, salça, doğranmış domates ve tuz konur, karışması için silkelenir.
 
4. Testinin ağzı bir bezle bağlanır, etrafı hamurla sıvanır. Yine ateşe konur.
 
5. Ateşte (etrafı yanmış kömür, ortası küllü ateş üzerinde) elli altmış dakika kadar, zaman zaman silkelemek suretiyle pişirilir. Ateşten alınarak yirmi dakika kadar öylece bekletilir. Testinin hamurla sıvanan ağzı açılır, servis tabaklarına alınır, üzerine kimyon ve karabiber serpilir.
 
 
Not: Bu testi kebabı odun yakılarak odun közleriyle de yapılabilir. Yaz aylarında bağlarda, bahçelerde ya,pılır. Pek nefis, hoş kokulu, leziz bir yemek olur.
  
 | 
 
Testi Kebabı (Burdur) | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117035 
Gönderme Tarihi: 22.May.2016 
1,696 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kulturportali.gov.tr
 
 
Burdurda bu yemek için özel olarak yapılmış testiler vardır. Bunların altları su testisi gibi, ağızları beş parmak kadar genişliktedir. Davar etinin yağlı kaburga kısmı doğranır, tuzlanır ve testiye yağla birlikte yerleştirilir. Yanan mangal kömürünün ortasındaki kömürler yan taraflara alınmak üzere aralanır. Aralanan kısma testi oturtulur. Kömür közleri testinin etrafında testiye değecek şekilde kalır. Bu yemek, bir avuç közün içinde, testinin kendi kızgınlığı ile pişirilir. Pişme süresi yaklaşık üç saattir. Ara sıra testinin iki kulpundan tutularak içindeki etler silkelenmek suretiyle et hareket ettirilir ve böylece testinin içindeki etlerin pişmesi sağlanır. Bir saat sonra etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlanmasıyla testinin içine temizlenmiş küçük soğan, patates, yeşilbiber ve en üstüne domates, tuz konur. Karışması için silkelenir. Testinin ağzı bir bezle bağlanır, etrafı hamurla sıvanır. Yine ateşe konur. Zaman zaman silkelenmek suretiyle pişirilir. Közün üzerinden alındıktan sonra yirmi dakika kadar bekletilir. Testinin hamurla sıvanan ağzı açılır, bir tepsiye boşaltılır, üzerine kimyon ve karabiber ekilir. Testi kebabı odun yakılarak odun közleriyle de yapılabilir. Yaz aylarında bağlarda bahçelerde yapılır. Günümüzde tüplü ocaklarda da pişirilmektedir; ancak kömür ateşinin üzerindeki daha hoş kokulu ve lezzetli olur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Testi Kebabı (Burdur) Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |