| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Termal Çorbası (Yalova) Tarifleri Balıkesir Yemekleri
| 
 |  
| Termal Çorbası (Yalova) |  
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145588 Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2019
 3,872 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Milli Eğitim Bakanlığı
 
 1 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı tereyağı
 1 küçük havuç
 1 patates
 1 kereviz
 2 dal dereotu
 1 diş sarımsak
 1 yemek kaşığı bezelye
 50 gram yağsız haşlanmış kuzu eti
 1 kaşık yoğurt
 1 adet yumurta sarısı
 1 litre et suyu veya su
 Yeteri kadar tuz
 
 Bir tencereye önce tereyağı konulup eridikten sonra un ilave edilir.
 Kavrulan una, bir litre su ilave edilir, karıştırılarak topaklanmamasına dikkat edilirek kaynatılır.
 Patates, havuc, kereviz, küçük küpler halinde doğranıp tencereye et ile birlikte ilave edilir. Pişince bezelye, dereotu, sarımsak ince kıyılmış olarak eklenir.
 Terbiye için bir kase de az miktarda un, yoğurt, yumurta sarısı ilave ederek karıştırılır.
 Kıvamı koyu olursa az su daha ilave edilir.
 Kaynayan çorbaya karıştırarak, tuzu eklenir ve sıcak olarak servise sunulur.
 
 
  
 
 |  
| Termal Çorbası |  
|  | akraba Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.12.2019
 Mesajlar: 22
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc147322 Gönderme Tarihi: 12.Arl.2019
 725 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Termal çorbası, havuç, patates, kereviz gibi birbirinden lezzetli sebzelerle yapılıyor. Terbiye edilen bol tereyağlı çorba, kıyılmış bezelye ve sarımsak da eklendikten sonra sofralarda yerini alıyor.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |