|
Terkibi Eşmeişir |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74736
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012
3,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 ölçü süt
2 ölçü bal veya tozşeker (1 ölçü tozşeker+1/2 lt su)
2 ölçü pirinç unu
1/2 ölçü (250 gr kadar) tuzsuz tereyağı
150 gram badem
1 tatlı kasığı margarin
Sütü ve balı ayrı ayrı kaplarda ve kısık ateşte ısıtalım.
Tereyağını bir tencerede eritip, pirinç ununu ilave ederek, kavurmaya başlayalım.
Pirinç unu tane tane olup da rengi sararınca önce sütü, sonra da balı ilave edip, iyice karıştıralım.
Helva toplanıp da tencereden ayrılır gibi oluncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim.
Fırına dayanıklı bir tepsiyi yağlayıp, içine helvayı boşalttıktan sonra kaşığın tersi ile üzerini düzleyelim.
Helvanın üzerine kabuğu soyulmuş bademleri dizip, onların üzerine de bir fırça yardımı ile erimiş margarin yağı sürelim.
Orta ısılı fırında bademler kızarıncaya kadar pişirip, dilimleyerek, soğuk olarak servis yapalım.
Not: Arzu edenler üzerine tarçın serpebilirler.
|
Terkib-i Çeşmi Şir (Aslan Gözü Helvası) |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc6121
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2006
4,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
8 su bardağı süt
4 su bardağı süzme bal
4 su bardağı pirinçunu
2 su bardağı tuzsuz tereyağı
2 su bardağı badem içi
YAPILIŞI
Sütü bir tencerede, balı da başka bir tencerede kısık ateşte kaynatın. Sütün kesilmemesine balın da ağdalanmamasına dikkat edin. Kaynamış sütü ve balı sıcaklıklarını korumaları için çok kısık ateşte bekletin. Dibi yuvarlak, yayvan bir tencerede tereyağını eritin.Erittiğiniz yağa pirinç ununu ekleyerek bir süre karıştırın. Kıvamına geldiğinde sıcak sütü ve sıcak balı azar azar dökerek karıştırmaya devam edin. Koyu bir hamur haline getirin. Hamur, çektiği yağı bırakmaya başlayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Piştikten sonra helvayı içi yağlanmış bir bakır tepsiye alın ve elinizle düzelterek yayın. Helva soğuyunca dilimleyip servis tabağına alın. Helva dilimlerinin üzerine birer parça kaymak yerleştirin. Bademlerle süsleyip servis yapın.
Fotoğraf "fıldır" tarafından gönderildi. 04.09.2016
|
|