| 
 
 
 | 
Tereyağlı Yumurta | 
  | 
Erdinç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.11.2005 
Mesajlar: 35 Şehir: Gemlik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1147 
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2006 
3,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kaşık tereyağı
 
6 yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Yumurta sahanına 1,5 kaşık tereyağını koyun; yumurtaları sahanın değişik yerlerine düzenli olarak kırın. Üzerini kapatıp yumurtaların akları hafifçe beyazlaşıncaya kadar pişirin tuz ve karabiberini ekleyerek sıcak sıcak sofaray getirin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
  
 | 
Tereyağlı Yumurta | 
  | 
hüseyin01 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42060 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2009 
2,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet çatal ile çırpılmış yumurta
 
Tuz
 
250 gr. küçük parçalar halinde kesilmiş tereyağı
 
 
Yumurtaları çırptıktan sonra, biraz tuz ilave edin. Yumurtaları bir tencereye koyun ve çok kısık ateşte pişirin. Yavaş yavaş tereyağı parçalarını ilave edin. Bu arada devamlı olarak çatal ile karıştırmaya devam edin. Bu yemeğin hazırlanışı ortalama 30 dakika sürecektir. Çok kısık ateşte uzun sürede pişirilmesi, yumurtaların yavaş yavaş sertleşmesini ve tereyağını emerek çok lezzetli bir omlet meydana gelmesini sağlamaktadır.
  
 | 
Tereyağlı Yumurta | 
  | 
şiar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.10.2010 
Mesajlar: 32 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56972 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2010 
2,433 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sahanda kızdırılan bir miktar tereyağı veya sade yağ içine taze yumurtaları kırıp sarılarını bütün olarak akıtmalı. Tuz ve biberini serperek, yumurtalar biraz katılaşıncaya kadar pişirip indirmeli ve sıcak sofraya getirilmelidir.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.03.2024
  
 | 
Sahanda Tereyağlı Yumurta | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80719 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012 
2,806 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 tatlı kaşığı yağ
 
2 adet yumurta
 
 
Bir yumurta sahanına yağı koyup hafif kızartınız. Yumurtaları dağıtmadan kırıp yumurtanın "beyazı hafif pişinceye kadar, 3-4 dakika pişirip hemen servis yapınız.
  
 | 
Sahanda Tereyağlı Yumurta | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96801 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2014 
2,608 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurtayı tek tek kaseye kırınız.
 
Sahana tereyağını koyunuz, eritiniz.
 
Yağ iyice ısınınca yumurtayı ekleyiniz.
 
Yağı fazla ateşte tutarsanız, dumanlanma noktasına gelerek yanacaktır.
 
Yumurtayı aktarırken mümkün olduğunca sahana yakın tutun ki yumurta parçalanmasın.
 
Yumurtaların sahanda sarıların tam ortada durmasına özen gösterin.
 
Pişme esnasında tuzu yumurta sarısının üzerine atmayın, yumurta sarısı patlar.
 
3 dakika ocakta tutarak pişiriniz.
 
Sıcak servis tabağına yerleştiriniz.
 
Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırarak servis tabağındaki yumurtanın üzerine gezdiriniz.
 
 
 
  
 | 
Tereyağında Yumurta | 
  | 
hatice hatice 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135127 
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2018 
1,239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kase yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1,5 çorba kaşığı margarin
 
4 adet iri yumurta
 
 
Tereyağı teflon tavada eritilir, yağ kızdıktan sonra içine 4 adet yumurta kırılır, öte yandan 3 diş sarımsak kabında dövülür, yoğurtla iyice karıştırılır, yumurtalar karıştırılmadan yağda biraz piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür, 1 çay kaşığı pul biber serpilir, istenirse maydanoz dallarıyla süslenerek servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Tereyağında Yumurta | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166247 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2022 
332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Canan Karatay
 
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
2 adet yumurta
 
Kaya tuzu
 
Bir tutan kırmızıbiber
 
 
Kapaklı tavayı ocağın üstüne koyun ve tereyağını içine atın. Orta ateşte eritin, göz göz olmaya başlayınca yumurtaları tavaya kırın ve söndürün.
 
Tavanın kapağını kapatıp, kendi ısısı ile sarılarının kayısı kıvamına gelmesini bekleyin. Servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |