| 
 
 
 | 
Tereyağlı Yumurta Kapama | 
  | 
biber çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.04.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142090 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2019 
970 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
Kişi sayısı kadar yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
Pul biber
 
Kekik ya da nane
 
Karabiber
 
 
Yumurtaları katı kıvamda olacak şekilde haşlayıp kabuklarını soyun. Sonra boydan düzgünce keserek ikiye ayırın.
 
Bir tavaya tereyağını ve diğer bütün baharatları koyup ocağa alın, tereyağı eriyene kadar bekleyin. Yumurtaların sarıları altta kalacak şekilde tavaya dizin. 2 dakika kadar fokurdatıp kaşıkla yumurtaların üzerine tereyağı ve baharat karışımını gezdirin. Baharatlar yanmadan ocağı kapatın ve sıcak servis edin.
 
Ocaktan aldıktan sonra üzerine isterseniz taze nane ya da maydanoz ekleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Tereyağlı Yumurta Kapama | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144216 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2019 
1,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
Yarım kaşık tereyağı
 
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
Tuz
 
 
2 adet yumurtanızı küçük bir tencereye koyun ve üzerini geçecek kadar su koyup yumurtalarınızı katı bir kıvama gelecek kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra soğutun ve kabuklarını soyup boylamasına ikiye bölün.
 
Daha sonra küçük bir tavada yarım yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ekleyerek karıştırın. Yumurtalarınızı da iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya dizin ve üzerine tuz, nane, kırmızı pul biber ekleyerek bir kaç dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tereyağlı Yumurta Kapama | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155272 
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2021 
533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yumurta
 
1/2 yemek kaşığı tereyağı
 
1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
Tuz
 
 
Yumurtalarınızı yıkadıktan sonra küçük derin bir tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar da su ilave edin. Yumurtaları katılaşıncaya kadar (7-10 dakika) Daha sonra haşladığınız yumurtayı soğumaya bırakın.
 
Haşladığınız yumurtaların kabuklarını soyduktan sonra  boylamasına ortadan ikiye kesin.
 
Daha sonra küçük bir tavaya tereyağını koyup, eritin. Üzerine kırmızı toz biberi ekleyip, karıştırın. Yumurtaların iç kısımları alta gelecek şekilde tavaya koyun. Üzerine tuz, nane ve kırmızı pulbiber serpiştirin. 2-3 dakika kısık ateşte pişirin.
 
Hazırladığınız yumurtaları sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Tereyağlı Yumurta Kapama | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155368 
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2021 
370 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
Yumurta (kişi sayısına göre)
 
Yarım yemek kaşığı tereyağı
 
Pul biber
 
Nane
 
Toz kırmızı biber
 
 
Yumurtaları haşlıyoruz, ortadan ikiye bölüyoruz. Tereyağını eritiyoruz, baharatları ekliyoruz. En son yumurtaları kesilmiş kısmından tereyağına yatırıyoruz. 2-3 dakika daha pişirerek sıcak servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Tereyağlı Yumurta Kapama | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179164 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2024 
265 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı kekik
 
Maydanoz
 
 
Öncelikle yumurtalarımızı bir tencereye alalım.
 
Üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakalım.
 
Kaynamaya başlayan yumurtalarımızı 8-10 dakika haşlayalım.
 
Ardından ocaktan alalım ve soğuk sudan geçirerek kabuklarını soyalım.
 
Yumurtaları önce 2 parça, ardından 4 parça olacak şekilde dilimleyelim.
 
Ocağa aldığımız tavaya tereyağını alalım ve erimesini bekleyelim.
 
Yağ eridikten sonra kırmızı toz biber, pul biber, kekik ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
 
Dilimlediğimiz yumurtaları da tavaya dizelim ve kısık ateşte, çevirerek 2-3 dakika kadar pişirelim.
 
Pişen yumurta kapamamızın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim ve servis edelim.
 
 
 
  
 | 
Tereyağlı Yumurta Kapama | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183505 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2025 
53 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet haşlanmış yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Bir tutam tuz
 
(Dilerseniz üzerine biraz nane veya sumak)
 
 
Yumurtaları haşlayıp soyun ve ikiye bölün.
 
Tavada tereyağını eritin.
 
Yağ kızınca pul biberi ekleyin
 
Haşlanmış yumurtaların kesik kısımları alta gelecek şekilde tavaya yerleştirin.
 
Yumurtalar hafifçe kızarana kadar pişirin.
 
Üzerine biraz nane ya da sumak serpip sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |