| 
 
| 
 
 
 | 
 
Tereyağlı Piliç | 
 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156989 
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2021 
430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 iri piliç
 
200 gr. tereyağı
 
2 sap taze soğan
 
3 diş sarmısak
 
3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu veya maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
Kimyon
 
Yeni bahar
 
 
Piliçleri uzunluğuna ikiye bölün.
 
Tereyağını eritin. İki çorba kaşığı yağı, piliçleri kızartmak için tencerede bir kenara ayırın.
 
Geri kalan tereyağına ince ince kesilmiş taze soğanı, ezilip hamur haline getirilmiş sarmısağı, ince kıyılmış dereotu veya maydanozu, tuz, biber ve diğer baharatları ilave edin.
 
Serin bir yerde dinlenmeye bırakın (1/2 saat)
 
Tenceredeki tereyağını hafifçe kızdırın. Piliçleri tencereye koyun, orta derecedeki ateşte yağı yakmadan kızartın. Piliçler kızarmadan pişmelidir.
 
Hazırladığınız dereotlu, baharatlı tereyağını tencereye ilave edin. Arada bir sosu kaşıkla piliçlerin üzerine dökerek, kısık ateşte 10 ile 15 dakika kadar kaynatın.
 
 
Not: Tereyağı hiçbir zaman kararmamalı, yanmamalıdır.
  
 | 
 
Tereyağlı Piliç | 
 
  | 
tolky 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8831 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2006 
2,463 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 piliç (500-600 gramlık)
 
Tuz
 
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
 
1 çay bardağı un
 
2 yumurta
 
200 gram ekmek içi
 
2 çorba kasığı nebati yağ
 
 
Piliçler temizlenir ve göğüs etleri çıkarılır, hafifçe dövülerek inceltilir, iki göğüs etinin arasına tereyağı konarak kapatılır, önce una. sonra yumurtaya, sonra da rendelenmiş ekmeğe bulanarak kızgın yağda kızartılıp sofraya alınır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Tereyağlı Piliç Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |