| 
 
 
 | 
TEREYAĞLI KUSKUS PİLAVI | 
  | 
meral ayanoğlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23671 
Gönderme Tarihi: 07.May.2008 
3,208 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
500 gr kuskus
 
6 bardak su
 
1 bardak et suyu
 
2 kaşık tereyağı
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
Bir tencereye 6 bardak su ile tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca buna, 500 gr kuskus ilave ederek, kuskuslar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 10 dakika haşlayın, sularını dökün. Sonra da üslerine soğuk su ilave ederek 10 dakika kadar bekletin ve süzgeçten geçirin.
 
Kuskuslar süzülmekte iken tencereye tereyağını ve et suyunu koyup kaynatın. Kuskusları ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin. Yarım saat kadar dinlendikten sonra servis tabağına alın.
  
 | 
TEREYAĞLI KUSKUS PİLAVI | 
  | 
Kenan Manaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2008 
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22907 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2008 
3,159 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
2 su bardağı kuskus
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
10 bardak su
 
3 su bardağı et suyu,
 
tuz
 
 
Yapılışı:
 
10 su bardağı suyu ve yeterince tuzu bir tencereye koyup kaynatın. İçerisine 2 bardak kuskusu ilâve edip 8-10 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp bir kenarda bekletin. Pilav tenceresinde yağı eritip 3 bardak et suyunu tencereye dökün. Bir miktar tuz ilâvesiyle et suyunu bir taşını kaynatın. İçerisine kuskusları ilâve edip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşi kapattıktan beş dakika sonra karıştırarak servis yapın.
  
 | 
KUSKUS PİLAVI (Tereyağlı) | 
  | 
gülengül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2009 
Mesajlar: 30 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34704 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2009 
3,021 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuskus
 
12 bardak su
 
3/4 bardak et, ya da tavuk suyu
 
100 gram tereyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
 
Tuz
 
 
1 Bir tencereye; 12 bardak su 2 silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı; su kaynayınca buna; 500 gram kuskus koyarak, kuskuslar hafifçe yumuşak bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 10 dakika haşlamalı, sularını dökmeli, sonra da üstlerine soğuk su koyarak 10 dakika kadar suda bırakmalı ve süzgeçten geçirerek sularının iyice süzülmesini sağlamalıdır.
 
2 Kuskuslar süzülmekte iken, diğer taraftan da bir tencereye üç çeyrek bardak et, ya da tavuk suyu, 5 silme çorba kaşığı tereyağı, ya da margarin koyarak, kaynamaya bırakmalı, kaynaymca bunlara; iyice süzmüş olduğumuz kuskusları koyarak, ancak bir taşım kaynattıktan sonra ateşi adamakıllı kısarak, pilav suyunu iyice çekinceye kadar gayet küçük ateşte yarım saat kadar dinlendirmeli ve iyice bir karıştırdıktan sonra tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |