| 
 
 
 | 
Tereyağlı Kurabiye | 
  | 
ilker 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18801 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2007 
2,754 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamur: 
 
200 g un, 
 
80 g şeker, 
 
1 paket vanilya,
 
2 yumurta sarısı, 
 
100 g soğuk tereyağı, 
 
Üstü: 
 
1 yumurta akı,
 
250 g pudra sekeri, 
 
gıda boyası.
 
 
Hamur: Soğuk ellerle çabucak hamur yoğurun. Hamuru top halinde folyoya sarın ve en az 1 saat soğuk bir yerde bekletin. Soğuduktan sonra hamuru unlu zemin üstünde bıçak sırtı kalınlığında açın. Çeşitli şekiller kesin. Şekilleri kağıtlı bir tepsiye dizin. Fırını 175 derecede ısıtın, kurabiyeleri 10 dakika pişirin. Piştikten sonra kağıt ile birlikte tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
 
Üstü: Yumurta akını biraz çırpın, azar azar pudra şekeri ilave edin. 1-2 kaşık dolusu kadarını bir torbanın içine koyun, gerisini gıda boyaları ile boyayın. Renkli şekeri sürün, torba içindeki şekerle garnitür yapın.
  
 | 
Tereyağlı Kurabiye | 
  | 
ayvaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2007 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18815 
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2007 
2,175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 g tereyağı, 
 
75 g şeker, 
 
yarım çubuk vanilyanın içi, 
 
yarım limon kabuğu rendesi, 
 
3 yumurta sarısı, 
 
200 g un, 
 
1 çorba kaşığı krema.
 
 
Yumuşak tereyağını, şekeri, vanilyayı ve limon kabuğunu köpürtün. Teker teker 2 yumurta sarısı karıştırın. Süzülmüş unu ilave edin ve hamuru 1-2 saat buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra hamuru unlu zemin üzerinden yarım cm kalınlığında açın ve şekiller kesin. Kurabiyeleri tepsiye dizin. Krema ile yumurta sarısını karıştırıp kurabiyelere sürün. Fırını 200 derecede ısıtın, tepsiyi sürün ve kurabiyeleri yaklaşık 12 dakika pişirin.
  
 | 
Tereyağlı Kurabiye | 
  | 
mürettebat 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43334 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2009 
2,118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. un
 
4 yumurta sarısı
 
200 gr. şeker
 
1 paket vanilya
 
200 gr. tereyağı.
 
Garnitür için:
 
1 yumurta akı
 
100 gr. kavrulmuş badem
 
 
Unu tepsiye koyun ve ortasını açın. Yumurta sarılarını şekeri, vanilyayı ve küçük parça tereyağları unun ortasına koyun. Hepsini birlikte yoğurun. 30 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakın. Hamurdan küçük toplar yapıp önce yumurta akına sonra çekilmiş bademe batırın. Yağlanmış tepsiye sürerek fırında 10-15 dakika pişirin.
  
 | 
Tereyağlı Kurabiye | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84071 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012 
3,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket tereyağı
 
2 adet yumurta (1 tanesinin beyazı ayrılacak)
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
1 adet limon kabuğu rendesi
 
1 paket vanilin
 
1 paket kabartma tozu
 
2 su bardağı (250-300 gr) un
 
Üzeri için:
 
10 adet kıyılmış fındık
 
 
Elenmiş unun içerisine tereyağı ekleyin. Sonra içerisine şeker, vanilin, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi, bir tüm yumurta ve bir yumurtanın sarısını ekleyin ve yoğurun. Hamurunuzun kulak memesi kıvamında olmasına dikkat edin. Gerekirse biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamuru buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Bu sırada ayırdığınız yumurta akını bir çatal ile çırpın.  Hamurunuzu dolaptan çıkarıp şekillendirin. Şekillendirdiğiniz kurabiyenizin üst yüzeyini önce yumurta akına sonra kıyılmış fındığa bulayın. Kurabiyelerinizi tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyelerinizi 15 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tereyağlı Kurabiye | 
  | 
selimcan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123769 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2017 
1,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
150 gr. Tereyağ, yumuşak 
 
140 gr. Şeker 
 
1/2 yumurta 
 
1 limon kabuğu rendesi 
 
180 gr. Un 
 
Üstüne sürmek için:
 
Kalan yumurta
 
 
Tereyağı ve şekeri krema halini alıncaya kadar çırpın. Yumurtanın sarısını çırpın, yarısını şekerli yağlı karışıma katın. Un ve limon kabuğu ilave ederek karıştırın. 
 
Hamurun yaklaşık 2/3'sini cam kaseye yayın. Kalan yumurta sarısını üstüne sürün ve altın sarısı renginde fırında pişirin. 
 
Hemen karelere kesin (hamur dağılabilir)
  
 | 
Tereyağlı Kurabiye | 
  | 
zenci 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.05.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142446 
Gönderme Tarihi: 03.May.2019 
1,082 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram tereyağı
 
1 bardak şeker
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1 adet limonun rendesi
 
2 adet yumurta
 
Un
 
Tane ceviz veya fındık
 
 
Tereyağını dolaptan çıkarıp, yumuşatın. Bir kaba koyun. Şeker ve vanilyayla iyice karıştırın. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın. Karbonatı, limon rendesini, yumurtaları ve alabildiği kadar unu ekleyerek, yumuşak bir hamur yapın.
 
Elinizle kurabiye inceliğinde açın. Çay bardağının ağzıyla şekillendirin. Üzerini cevizle süsleyin. Yumurta sarısını sürün. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
 
175 derecedeki fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Tereyağlı Kurabiye | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179803 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2024 
114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 haşlanmış yumurtanın sarısı
 
250 gr tereyağı
 
2 adet çiğ yumurta sarısı
 
250 gr şeker
 
2 paket vanilya
 
500 gr un
 
2 çorba kaşığı süt
 
 
Haşlanmış yumurta sarılarım, tereyağını, 1 adet çiğ yumurta sarısını, şekeri ve vanilyayı karıştırıp unu ekleyin. Hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 1/2 cm. kalınlığında açın ve şekilli kalıplarla kesin. 1 yumurta sarısı ile sütü karıştırın. Fırçayla kurabiyelerin üstüne sürün. 180 derece fırında, üstleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
  
 | 
Tereyağlı Kurabiye | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181750 
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2025 
93 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta
 
1 paket vanilin
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
4 su bardağı un (azar azar ekleyin, kıvama göre değişebilir)
 
Üzeri için: 
 
Pudra şekeri (isteğe bağlı)
 
 
Geniş bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini mikserle ya da çırpıcı ile iyice karıştırın.
 
Pürüzsüz ve kremsi bir kıvam alana kadar devam edin.
 
Sıvı yağ ve yumurtayı ekleyerek karışıma yedirin.
 
Ardından vanilini ilave ederek homojen bir karışım elde edin.
 
Unu ve kabartma tozunu azar azar karışıma ekleyin.
 
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 
Hamurun kıvamı pürüzsüz ve şekil alabilir olmalıdır.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve istediğiniz şekli verin.
 
İsterseniz çatalla hafifçe bastırarak desen oluşturabilirsiniz.
 
Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri hafif pembeleşene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakın.
 
İsterseniz üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |