Kısa URL: https://ml.md/lc129865
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2017
1,135 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr. dil balığı
1 adet limon suyu
Yarım su bardağı un
8 yemek kaşığı tereyağı
1 adet dilimlenmiş limon
2-3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Hindistancevizi
Dilbalığı filetolarının üzerine limon suyu serpilip, 5 dakika dinlendirilir.
Balık filetoları kurulanıp, baharatla karıştırılmış una bulanır.
6 çorba kaşığı tereyağı tavada eritilip, yağ kızınca balıklar kızartılır.
Kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı limon suyu bir tavada eritilir. Karışım servis tabağındaki balık filetolarının üzerine dökülür.
Limon dilimleri ve maydanoz ile süslenip, sıcak servis yapılır.
Un 4 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Karabiber 1 Tutam
Maydanoz 8 Dal
Limon Suyu 2 Çorba Kaşığı
Tereyağı 50 Gram
Dil Balığı 1200 Gram
Önce geniş bir kabın içine unu koyun, içine tuz ve karabiber karıştırın. Dil balıklarını bu unlu karışım içinde her taraflarının iyice una bulanmasını sağlayın. Kızartırkan topaklanmaması için fazla unu silkeleyin. Tavayı ısıtın ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tereyağı ekleyin. Balıkların her iki tarafını da 5 dakika kadar kızartın. Kızartırken balıkları kurutmadan pişirin. Balıklar kızardıktan sonra bir tabağa alın, tavadaki fazla yağı dökün ve bir peçete ile tavayı temizleyin. Tereyağını tavaya koyup eritin, limon suyunu ve kıyılmış maydanozları da ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırladığınız bu tereyağlı sosu balıkların üzerine dökün. Yanında haşlanmış patates ile servis edin.