|
TEREYAĞLI ÇALIFASULYESİ |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8074
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2006
2,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kap içinde bol su, bir kahve kaşığı karbonat, yeteri kadar tuz kaynatılır. Hepsi bir cinsten taze fasulyenin sazları bıçakla alınır. İnce uzun kesilir, sonra kaynamış suda pişirilir. Süzgüye çıkarılır ve soğuk su ile soğutulur. Kullanılacağı zaman bir kap içine tuzsuz tereyağı ile fasulye ıslatılarak servis edilir.
|
TEREYAĞLI TAZE ÇALI FASULYESİ |
|
asil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2009
Mesajlar: 39 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34468
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2009
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
1200 gram çalı fasulyesi
100 gram tereyağı, ya da margarin (5 çorba kaşığı)
HAŞLAMAK İÇİN:
12 bardak su
1 silme kahve kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tuz
1 Bir tencereye; 12 bardak su, 1 silme küçük kahve kaşığı karbonat ile 1 silme çorba kaşığı tuz koyarak, suyu kaynamaya bırakmalı, kaynayınca, buna; etrafının kılçıkları bıçakla tıraş edilircesine alınmış ve ortalarından uzunluklarına ikiye kesilmiş 1200 gram çalı fasulyesi ilâve ederek, fasulyeler yumuşak bir hal alıncaya kadar ortadan daha az ateşte aşağı yukarı 14 - 16 dakika arasında haşlamaya bırakmalıdır.
2 Bundan sonra, haşlamış olduğumuz çalı fasulyeleri süzgeçten geçirmek suretiyle iyice süzülmelerini sağlamalı ve tabağa alarak, üstlerine ılık bir halde 5 silme çorba kaşığı sadeyağ, ya da margarin katmalı ve servis yapmalıdır.
|
|