Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

TEREYAĞLI BALIK BUĞULAMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


TEREYAĞLI BALIK BUĞULAMASI

Ayfer Demirtepe
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.02.2009
Mesajlar: 33
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc33844
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2009
2,395 defa indirildi / yazdırıldı




Uskumru, hamsi, sardalya gibi balıklardan

1000 gram balık
1 kahve fincanı su
70 gram tereyağı, ya da margarin (3 1/2 çorba kaşığı)
6 diş sarımsak
Tuz

1 Temizlenmiş yıkanmış 1 kg. balığı yayvanca ve altı düz bir tencereye, ya da tepsiye yanyana yerleştirdikten sonra, bunlara yarım çorba kaşığı tuz ile 1 kahve fincanı da su ilâve ederek kapağını kapatmalı ve balıkları küçük ateşte 20 dakika pişirmelidir. (Büyük ateş balıkların parçalanmalarına neden olur.)
2 Pişince; balıkları dağıtmadan özenle tabağa almalı, üstlerine de ince kıyılmış yarım demet maydanoz, yakmadan eritilmiş 3 1/2 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin yağını gezdirmeli ve servis yapmalıdır.


TEREYAĞLI BALIK BUĞULAMASI

Serpil Korcan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.11.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19029
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2007
2,373 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
750 gr. istediğiniz cins balık,
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin,
1 kahve fincanı su,
1-2 demet maydanoz

Yapılışı:
1- Balık çeşitlerine göre ayıklayıp iyice yıkayınızı.
2- Yayvan bir kaba veya küçük bir tepsiye yanyana yerleştiriniz.
3- Üzerine tereyağını, suyu, tuzu, kıyılmış maydanozun yarısı ve yuvarlak dilimlere kesilmiş limonları koyunuz.
4- Tepsinin üzerini kapatıp orta hararetli ateşte veya fırında 7-8 dakika pişiriniz, (Balıkların büyüklük ve küçüklüklerine göre süre azalıp çoğaltılabilir.)
5- Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapınız.
6- Servis tabağına alınca üzerine maydanozun kalan yarısı serpilir.
7- 1 kaşık yağ tavada yakmadan eritilip balıkların üzerine dökülüp servis yapılır.


TEREYAĞLI BALIK BUĞULAMASI

müberra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2010
Mesajlar: 41
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc46761
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2010
2,211 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ
1 kg. balık (uskumru tekir, hamsi, sardalya)
2 kaşık tereyağı ya da margarin
tuz
karabiber
1 çay bardağı su
5-6 diş sarımsak
maydanoz

YAPILIŞI
Balıkları temizleyiniz. Altı geniş bir tencereye diziniz. Üzerlerine suyu, tuzu, sarımsakları koyup tencerenin ağzını kapatıp orta hararetli ateşte 15-20 dakika pişiriniz. Balıklar pişince tencereyi ateşten alıp on dakika bekleyiniz. Balıkları dağıtmadan servis tabağına yerleştiriniz. Tencerede su varsa onu da servis tabağına dökünüz. Tereyağı ya da margarini eritip balıkların üzerine dökünüz. Kıyılmış ya da dal halindeki maydanoz ve limonla süsleyip servis yapınız.


TEREYAĞLI BALIK BUĞULAMASI

nedimex
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564
Şehir: Kadiköy/Istanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc10183
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2006
2,188 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
1 kilo balık «Uskumru, sardalya, barbunya, tekir, hamsi vs. gibi mevsimine göre
2 kaşık tereyağı
1 demet maydanoz
1,5 fincan su
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
İyice ayıklanıp temizlenmiş ve eğer pullu balık ise pulları bir bıçak sırtı ile tersine tersine kazınarak çıkarılmış olan balıklar, terci-han altı düz olan bir tepsiye muntazam olarak dizilir üzerine tuz serpilir ve suyu da konarak tepsiye bir kapak kapatılıp 20 dakika kadar gayet ağır ateşte pişirilir. Bu pişirmeden sonra balıklar örselenmeden bir tabağa alınıp üzerlerine gayet ince kıyılmış maydanoz konup tereyağı da eritilmiş olarak gezdirilir ve servis yapılır.






TEREYAĞLI BALIK BUĞULAMASI Tarifleri Fener Balığı Tarifleri



(4 adet TEREYAĞLI BALIK BUĞULAMASI 126,790 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort