| 
 
 
 | 
Tereyağlı Alabalık | 
  | 
yaz09 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37054 
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2009 
2,917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet alabalık
 
1 dilim taze kaşar peyniri
 
3 adet taze soğan
 
1 adet domates
 
10 sap maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı margarin
 
Tuz
 
 
Balıkçıda, alabalığın kılçığını çıkarttırıp, temizletin. Temizlenen balığı siz de yıkayıp, suyunun süzülmesi için süzgece yerleştirin. Bu arada, balığın içine koyacağınız malzemeyi hazırlayın. Taze kaşar peynirini ve domatesi küp küp doğrayın. Yıkadığınız maydanozu ve 2 adet taze soğanı da ince ince kıyın. Tereyağı ve margarini tavada eritin. Ayırdığınız taze soğanı küçük küçük doğrayıp, yağda hafifçe kavurun. Balığın içine koyacağınız malzemeyi karıştırın. Balığın içini ve dışını hafifçe tuzladıktan sonra harcı balığa doldurun. (Tüm malzemeyi koymanıza gerek yok. Aldığı kadarı yeterli olacaktır). Alabalığı kapattıktan sonra orta dereceli ateşte önlü arkalı pişirin.
 
 
Not: Alabalık, pek tanınan ve sıkça tüketilen bir balık değildir. Ancak tereyağında ve taze soğanla pişirdiğinizde ne denli lezzetli olduğunu göreceksiniz. Bu balığı pişirmenin en zor yanı, pişerken balığı ters yüz etmek. Bunu, iki tane tahta spatula yardımıyla yapabilirsiniz.
  
 | 
Tereyağlı Alabalık | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc88837 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2013 
2,178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi
 
Belmek Yemek Kitabı
 
 
4 adet alabalık
 
Mısır unu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
Tuz
 
 
Alabalıklar temizlenip yıkandıktan sonra üzerlerine tuz serpilerek yarım saat dinlendirilir. Bu şekilde hazırlanan balıklar, mısır ununa bulanır. Teflon tavada tereyağ eritilir. Alabalıklar, tavada tek tek arkalı önlü kızartılır. Sıcak servis yapılır.
  
 | 
Tereyağda Alabalık Kızartması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179350 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024 
138 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet alabalık
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kase mısır unu
 
100 gr tereyağ
 
 
Alabalık kaygan tatlı su balığı olduğu için bol suda güzelce yıkanır.
 
Yuvarlak yada ortadan ayrılarak dilimlenir ve tuz serpilir.
 
Bolca mısır ununa bulanıp hazır edilir.
 
Tavaya tereyağı konulup orta ateşte kızması beklenir şeffaf hale gelince balıklar kızgın tavaya atılır ve arkalı önlü güzelce kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |