| 
 
 
 | 
Terbiyeli Tavuk Şiş | 
  | 
yüzbaşınınkızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16918 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2007 
4,586 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. tavuk kuşbaşı
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 küçük soğan
 
4 küçük domates
 
8 sivri biber
 
 
Soğan rendelenir, yoğurt ve zeytinyağıyla bir kapta iyice karıştırılır, içine tavuk etleri atılır iyice karıştırılır.
 
En az 2 saat buzdolabında bu şekilde bekletildikten sonra, 8 adet şişe aralarına domates ve biber konarak dizilir.
 
Mangalda pişirilir.
 
 
Not: Benim mangal ateşim çok kuvvetliydi biraz yaktım, siz yakmayın.
 
 
 ML® Terbiyeli Tavuk Haşlama için tıklayın
 
  
 | 
Terbiyeli Tavuk Şiş | 
  | 
bcigerli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4296 
Gönderme Tarihi: 29.May.2006 
2,903 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr kalça tavuk fileto
 
1 Adet soğan
 
2 Dis dövülmüs sarımsak
 
1 Yemek kasigi rendelenmis taze zencefil
 
4 Çorba kasigi siviyag
 
2 Yemek kasigi limon suyu
 
3 Çay kasigi kisnis
 
3 Çay kasigi kimyon
 
1 Yemek kasigi yoğurt
 
1 Çay kasigi tuz
 
 
Tavuklari 3 santimlik parçalar halinde dograyin.
 
Parçalari tahta sislere geçirip 12 dakika suda birakin.
 
Siviyag, soğan, sarımsak, limon suyu ve baharatlari ufalanincaya kadar blenderden geçirin.
 
Tuz ve yogurdu karisima ilave edip karistirarak marinat sosunu hazirlayin.
 
Tavuklarin üzerini hazirladiginiz karisimla kaplayin.
 
Hazirladiginiz tavuk sisleri buzdolabinda 1 saat kadar bekletin.
 
Sisleri izgarada ters düz ederek pisirin ve sicak olarak servis yapin.
 
 
ML® Terbiyeli Tavuk Haşlama (görsel)
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.03.2023
  
 | 
Terbiyeli Tavuk Şiş | 
  | 
DeliDana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.12.2006 
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82851 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2012 
2,087 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk kuşbaşı
 
1 soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı kekik
 
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
 
1 çorba kaşığı sirke
 
 
Bir kabın içinde, kırmızıbiberi, kekiği, sirkeyi ezilmiş sarımsakları ve rendelenmiş suyu sıkılmış soğanın suyunu ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımın içine küçük doğranmış tavuk etlerini ilave ederek üzerini kapatın. 1 saat kadar bu terbiyenin içinde bekletin. Daha sonra şişlere geçirin ve az yağlı tavada çevirerek pişirin.
 
 
Not: İstenirse ızgarada da pişirebilirsiniz.
  
 | 
Terbiyeli Tavuk Şiş | 
  | 
Cankat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.04.2009 
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94254 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2013 
1,976 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram tavuk kuşbaşı
 
5 çorba kaşığı yoğurt
 
4 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kekik
 
4 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı süt
 
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
 
 
 
Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı, yoğurt ve sütü döküp karıştırın. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırtıp içlerine atın ve 35 dakika dinlendirin. Şişlere sırayla tavuk etini dizin. Fırın tepsisi içinde ya da ızgarada pişirin. Sıcakken üzerine baharatları yerleştirin. İstenirse domateslerle süsleyip bol salata ile ikram edilebilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |